Το ελληνικό αλουμίνιο και όλοι οι άνθρωποι που το στηρίζουν, καθιστώντας το έναν απ’ τα βασικά θεμέλια της οικονομίας της χώρας μας, συγκεντρώθηκαν στο Αγρίνιο από τις 27 έως τις 29 Μαΐου στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ.
Η κορυφαία αυτή συνάντηση του κλάδου στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία τόσο στον αριθμό των συμμετεχόντων και επισκεπτών, όσο και στην ποιότητα του διαλόγου που έλαβε χώρα, εστιάζοντας όχι μόνο στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τη βιομηχανία αυτή την εποχή, αλλά και στις μεγάλες ευκαιρίες που διανοίγονται για όλους, μικρούς-μεγάλους, τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Το σύνθημα ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξο: «Το μέλλον ανήκει στον κλάδο και τους κατασκευαστές». Οι διακεκριμένοι ομιλητές, κατά τις εισηγήσεις τους, επικεντρώθηκαν στους τρόπους με τους οποίους οι Έλληνες κατασκευαστές μπορούν να ορίσουν το μέλλον τους, διαφεύγοντας ουσιαστικά από τις δυσμενείς συνθήκες που έχουν επιφέρει η πανδημία Covid-19 και ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος.
Χαρακτηριστικές, ήταν, άλλωστε οι εισηγήσεις, τόσο του προέδρου της Alumil, κου Γιώργου Μυλωνά, όσο και της προέδρου της Elvial, κυρίας Τάνιας Τζίκα. Ο πρώτος αναφέρθηκε στις αγορές του εξωτερικού και στους τρόπους με τους οποίους οι Έλληνες κατασκευαστές μπορούν να τις προσεγγίσουν και να τις αξιοποιήσουν, ενώ η δεύτερη ανέλυσε εις βάθος τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο, που προσφέρει πολλές νέες δυνατότητες στους επιχειρηματίες του αλουμινίου, ανεξαρτήτως μεγέθους επιχείρησης και τζίρου.
Τα σημαντικότερα σημεία των εισηγήσεων του Συνεδρίου, μπορείτε να τα διαβάσετε στις σελίδες που ακολουθούν, στο αναλυτικό μας αφιέρωμα για όσα συνέβησαν στο κορυφαίο αυτό γεγονός.

Παράλληλα, στις σελίδες μας θα ενημερωθείτε για όλα τα τεκταινόμενα στην ελληνική και διεθνή σκηνή του αλουμινίου. Η πάντα πρωτοπόρος Alumil, για παράδειγμα, στόλισε και διασφάλισε με τα συστήματά της το εμβληματικό κτίριο Ellinikon Experience Center. Η αστική ανάπλαση του Ελληνικού, συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα, εν εξελίξει, έργα πανευρωπαϊκά, ενώ αποτελεί σίγουρα το σημαντικότερο ελληνικό έργο αυτή την περίοδο. Το κτίριο του Experience Center είναι άκρως εντυπωσιακό και πρωτοποριακό, και διαθέτει υαλοπετάσματα Alumil υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Έχοντας την τιμητική της σε αυτό το τεύχος, η Alumil μας παρουσιάζει τα βιώσιμα αρχιτεκτονικά συστήματά της με τη σφραγίδα Cradle to Cradle products Innovation Institute. Η Alumil, άλλωστε, αποτελεί σήμερα τη μοναδική ελληνική εταιρεία που παράγει ανακυκλωμένο «πράσινο» αλουμίνιο για όλα τα αρχιτεκτονικά της συστήματα, όπως θα διαβάσετε στο σχετικό μας άρθρο.

Παράλληλα, όπως πάντα, γνωρίστε όλα τα νέα, καινοτόμα συστήματα και προϊόντα της αγοράς, όπως είναι η εκπληκτική ηλεκτροκίνητη σήτα CRONOS της GS ΑΒΕΕ, οι πρωτοπόρες πέργκολες της Exalco και της Europa, και οι έξυπνοι μηχανισμοί της Domus και της Panidis.