Σε μια πρωτοφανή κρίση έχει βυθιστεί ο πλανήτης μετά την έναρξη του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, τόσο σε ανθρωπιστικό όσο και οικονομικό επίπεδο.

Στα πλαίσια αυτά, οι κλάδοι που χρησιμοποιούν αλουμίνιο δέχονται τεράστιο πλήγμα, καθώς προϋπήρχαν συνθήκες τεράστιων ελλείψεων στην αγορά. Η δυσμενής αυτή συγκυρία έχει οδηγήσει την τιμή του ελαφρού μετάλλου σε ιστορικά υψηλά, αφήνοντας τη Γηραιά Ήπειρο να «διψά» για πρώτη ύλη.
Και το ράλι των τιμών δεν έχει σταματήσει.

Αντιθέτως, υπάρχει ενδεχόμενο να σημειωθούν εξωφρενικές αυξήσεις στην τιμή του μετάλλου όσο περιορίζονται ακόμα περισσότερο τα αποθέματα.
Μάλιστα, ο εμπορικός κολοσσός Trafigura απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους αγοραστές αλουμινίου, αναφέροντας ότι μέχρι το 2024 ο πλανήτης κινδυνεύει να «στερέψει» εντελώς από το μέταλλο, που αποτελεί σήμερα ένα από τα ευρύτερα χρησιμοποιούμενα.

Ένας απ’ τους σοβαρότερους πονοκεφάλους της βιομηχανίας αλουμινίου, που οδηγεί αναπόφευκτα σε ολοένα μεγαλύτερη μείωση των αποθεμάτων, είναι το ενεργειακό κόστος. Το πρόβλημα αυτό για τη χώρα μας συζητήθηκε πρόσφατα στα πλαίσια της διαδικτυακής εκδήλωσης με θέμα «Ενέργεια και Βιομηχανία: Προκλήσεις – Ευκαιρίες – Προοπτικές», που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπο το φως των δυσμενών εξελίξεων στην Ουκρανία. Στο τεύχος μας μπορείτε να ενημερωθείτε για τα βασικά σημεία των τοποθετήσεων που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της σημαντικής αυτής εκδήλωσης.

Παράλληλα, στις σελίδες μας θα βρείτε αναλυτικό αφιέρωμα στα ασφαλέστερα και ποιοτικότερα ρολά και γκαραζόπορτες της αγοράς, καθώς και ένα αφιέρωμα στις χειροκίνητες και ηλεκτροκίνητες πόρτες για χώρους βιομηχανικούς, εμπορικούς και στάθμευσης.

Ακόμα, διαβάστε για τις δυνατότητες που προσφέρει ο Όμιλος της Alumil μέσω της «Ακαδημίας» που διαθέτει. H Alumil Academy δίνει σήμερα την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να σπουδάσει «τεχνικός κουφωμάτων αλουμινίου», μέσω μιας διεθνώς αναγνωρισμένης ακαδημαϊκής διαδικασίας.

Τέλος, στο τεύχος αυτό θα βρείτε, όπως πάντα, τα νεότερα και πλέον επαναστατικά προϊόντα της ελληνικής αγοράς αλουμινίου, καθώς και ενδιαφέρουσες ειδήσεις απ’ όλο τον κόσμο.