Η Europa σταθερά στις εξελίξεις της αρχιτεκτονικής, είναι Αργυρός Χορηγός (Silver Sponsor) στην εκδήλωση του περιοδικού ek magazine σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ) για τον πρωτοπόρο αρχιτέκτονα Τάκη Χ. Ζενέτο. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα “Φάρος” του ΚΠΙΣΝ την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Η μεγάλη συμμετοχή του κοινού και η πρωτοτυπία των παρουσιάσεων έδειξαν ότι το ενδιαφέρον για το έργο και την προσωπικότητα του Τάκη Χ. Ζενέτου παραμένει υψηλό και ενώ πρόκειται για έναν από τους πιο πολυδημοσιευμένους Έλληνες αρχιτέκτονες, υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία ακόμα δεν γνωρίζουμε για εκείνον.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τις εκδόσεις ek Architectural Publications ο τόμος «Τάκης Χ. Ζενέτος 2022: Αρχειακό Υλικό και Κριτικά Δοκίμια», σε επιμέλεια της Αριάδνης Βοζάνη και του Ηλία Κωνσταντόπουλου, με αδημοσίευτο έως τώρα αρχειακό υλικό του αρχιτέκτονα και πρωτότυπα κείμενα πάνω στο έργο και την προσωπικότητά του.

Η Europa παρουσίασε στους επισκέπτες το νέο Europa Minimal Frame. Το σύστημα αποτελεί την ναυαρχίδα στην προϊοντική φαρέτρα της Europa καθώς έχει το μικρότερο εμφανές πλαίσιο αλουμινίου, με πολλές καινοτομίες σε σχεδιασμό για την κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων, ανεμπόδιστη διέλευση και διάχυση του φωτός στον χώρο.

, Η EUROPA Silver Sponsor στην Εκδήλωση του περιοδικού ΕΚ για τον Τάκη Χ. Ζενέτο, Κτίσμα & Αλουμίνιο