Η EUROPA στα πλαίσια της ετήσιας χορηγίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής (ΕΙΑ) στηρίζει την διάλεξη του κ. Alexander Tzannes με τίτλο «Architecture for a New Era» που πραγματοποιείται την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 19:00 στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Η διάλεξη έχει ως σκοπό να διερευνηθούν ερωτήματα αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος και προβληματισμού μέσω περιπτωσιολογικών μελετών δύο πρόσφατων κτιρίων του κ. Tzannes. Πρόκειται για το International House Sydney που αν και αρχικά απορρίφθηκε επενδυτικά, αποτέλεσε τελικά μια εμπορική επιτυχία, καθώς επίσης και το Martin Place, επίσης στο Σύδνεϋ, όπου οι σχεδιαστικές έννοιες φέρνουν στο επίκεντρο την επανατοποθέτηση της αρχιτεκτονικής στην κοινωνία.

Ο κ. (ALEC) TZANNES AM, κάτοχος BSc (Arch), BArch (Sydney), MS Arch + UD Columbia, AIA (Hon), MRAIC (Hon) FNZIA, FAIB, LFRAIA, DUniv, αποτελεί εξέχουσα προσωπικότητα της αρχιτεκτονικής και ιδρυτικός διευθυντής της TZANNES, μια αρχιτεκτονική και αστικού σχεδιασμού πρακτική, ενώ έχει διατελέσει πρύτανης  του UNSW Built Environment, όπου είναι πλέον ομότιμος καθηγητής.

Η EUROPA διαχρονικά υποστηρίζει τις δράσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής. Δράσεις που ως σκοπό έχουν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και γνώσης για νέους, αλλά και παλαιούς αρχιτέκτονες και επαγγελματίες του χώρου, καθώς και για ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την αρχιτεκτονική φιλοσοφία εν γένει.