Άκρως επιτυχημένη και επιβλητική η παρουσία της Europa στην έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ με νέα συστήματα και υπηρεσίες προς τον Έλληνα κατασκευαστή και αρχιτέκτονα μηχανικό.

Εκατοντάδες επισκέπτες, κατασκευαστές αλουμινίου, μηχανικοί (αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί), διακοσμητές αλλά και ιδιώτες επισκέφθηκαν το περίπτερο της Europa για να ενημερωθούν για τις νέες προτάσεις της Europa.

Μεταξύ άλλων το περίπτερο της Europa επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας κος Χρίστος Δήμας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου κο Γιώργο Μεντζελόπουλο.

, Η EUROPA στην Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ: Νέα συστήματα με την σφραγίδα EUROPA σε μια πολύ πετυχημένη έκθεση, Κτίσμα & Αλουμίνιο
Το εξειδικευμένο προσωπικό της Europa καθοδήγησε και πληροφόρησε τους παρευρισκόμενους σε τεχνικό επίπεδο για τις δυνατότητες των συστημάτων, σημειώνοντας μια απόλυτα επιτυχή παρουσία της εταιρείας.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών της χώρας μας στο πλαίσιο της έκθεσης, η Europa παρουσίασε τα νέα θερμομονωτικά της συστήματα, καθώς και τις νέες προτάσεις συστημάτων σκίασης, μια πλήρη γκάμα συστημάτων που καλύπτουν κάθε ανάγκη και κάθε κατασκευαστική απαίτηση.

, Η EUROPA στην Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ: Νέα συστήματα με την σφραγίδα EUROPA σε μια πολύ πετυχημένη έκθεση, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Τί έδειξε η Europa στην έκθεση:
EUROPA MINIMAL FRAME: Αισθητική | Λειτουργικότητα| Υπεροχή
Κεντρικό στοιχείο του περιπτέρου αποτέλεσε το καινοτόμο σύστημα EUROPA MINIMAL FRAME. Το σύστημα αυτό έφερε νέα δεδομένα στα minimal αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου στην αγορά, λαμβάνοντας την ύψιστη αναγνώριση με βραβείο Red Dot Award: Product Design 2022 στην κατηγορία Interior Design Elements και πλέον βρίσκεται ανάμεσα στα προϊόντα κύρους και ανώτερης σχεδίασης, με το πλέον υψηλό επίπεδο καινοτομίας, λειτουργικότητας και μακροζωίας, με την σφραγίδα Red Dot.
Σε μια γωνιακή κατασκευή χωρίς πρόσθετη στήριξη με κάθετο προφίλ κολόνας, για απεριόριστη θέα, με φύλλο κινούμενο με ηλεκτρικό μηχανισμό και με κρυφή σήτα, το EUROPA MINIMAL FRAME προκάλεσε το κεντρικό ενδιαφέρον, αποτελώντας την «ναυαρχίδα» των συστημάτων της Europa.

ΕUROPA ELEMENT: Ένα σύστημα συνώνυμο της αρχιτεκτονικής ελευθερίας
Αξιοσημείωτο ενδιαφέρον έδειξαν οι αρχιτέκτονες μηχανικοί και διακοσμητές, για το σύστημα EUROPA ELEMENT. Σε δύο εκδόσεις, συρόμενο επάλληλο και σε πτυσσόμενη κατασκευή περιμετρικά του συστήματος πέργκολας, το EUROPA ELEMENT έκανε την διαφορά. Με μοναδικά σχέδια, για χρήση σε κάθε κατασκευή, για απεριόριστους συνδυασμούς σχεδίων, με επιλογές ανάμεσα από μια τεράστια γκάμα χρωμάτων το σύστημα EUROPA ELEMENT εφαρμόζεται σε περιπτώσεις σκίασης κτηρίων, διακόσμηση κτηρίων (εσωτερική ή εξωτερική) αλλά και για διαχωριστικό χώρων. Το EUROPA ELEMENT έχει έναν κεντρικό στόχο: να απελευθερώσει την αρχιτεκτονική δημιουργία, χωρίς όρια.

, Η EUROPA στην Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ: Νέα συστήματα με την σφραγίδα EUROPA σε μια πολύ πετυχημένη έκθεση, Κτίσμα & Αλουμίνιο

EWS 40: Ένα σύστημα παντζουριών/σκίασης που συνδυάζει τις επιλογές με την κατασκευαστική απλότητα.
Το EWS 40 είναι το νέο σύστημα σκίασης της Europa. Καλύπτει κάθε τύπο κατασκευής, ανοιγόμενης, συρόμενης, πτυσσόμενης ή σταθερής με απλότητα και ευκολία στην κατασκευή, δυνατότητα συνδυασμού με πολλαπλά στοιχεία σκίασης και δυνατότητα σχεδιασμού με ενσωματωμένη σήτα για προστασία από ενοχλητικά έντομα.

Στο περίπτερο της EUROPA συνδυάστηκε με το νέο σύστημα βιοκλιματικής πέργκολας EUROPA Pergola Bioclimatic σε πτυσσόμενη κατασκευή, συνδυασμού περσίδων και του EUROPA ELEMENT με εναλλαγές στα φύλλα του που κέντριζαν την προσοχή των επισκεπτών.

, Η EUROPA στην Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ: Νέα συστήματα με την σφραγίδα EUROPA σε μια πολύ πετυχημένη έκθεση, Κτίσμα & Αλουμίνιο

ECW 50 Hybrid & EOS 60 ID Hybrid: Η απόλυτη λύση στις προσόψεις κτηρίων.
Το νέο θερμομονωτικό σύστημα υαλοπετάσματος της Europa ECW 50 Hybrid προβλήθηκε παράλληλα με το σύστημα βιομηχανικής αισθητικής EOS 60 ID Hybrid. Δύο λύσεις που προσδίδουν διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα, ειδικά σχεδιασμένες για μεγάλα ανοίγματα. Και τα δύο συστήματα συνδυάστηκαν με ανοιγόμενο παράθυρο, δυνατότητα απαραίτητη για τον καλύτερο αερισμό των χώρων.

Το νέο σύστημα EOS 60 ID Hybrid είναι η τελευταία τάση στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κτηρίων που εντάσσονται στον χώρο της εστίασης (εστιατόρια, μπαρ, καφέ κλπ.), αλλά και σε οικίες που προτάσσουν την βιομηχανική αισθητική στην εξωτερική τους πρόσοψη. Το σύστημα κέντρισε το ενδιαφέρον κυρίως των κατασκευαστών αλουμινίου αλλά και των αρχιτεκτόνων.

Το σύστημα υαλοπετάσματος ECW 50 Hybrid αποτελεί κεντρική λύση σε προσόψεις κτηρίων αλλά και ως μέρος αρχιτεκτονικού σχεδίου οικιακών εφαρμογών. Η θερμομόνωση του συστήματος σε συνδυασμό με υαλοπίνακες υψηλών αποδόσεων μπορεί να προσδώσει στο κτήριο σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, καλύτερο φωτισμό και οπτική επαφή με το περιβάλλον. Το σύστημα υποστηρίζει την κατασκευή προσόψεων με λύσεις standard & structural glazing, ενώ το δείγμα που προβλήθηκε διέθετε μια πρωτοπόρα λύση που ενσωμάτωνε σε standard υαλοπέτασμα , ανανοιγοανακλινόμενο παράθυρο με κρυφό φύλλο χωρίς να αλλοιώνει την εξωτερική όψη της κατασκευής.

, Η EUROPA στην Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ: Νέα συστήματα με την σφραγίδα EUROPA σε μια πολύ πετυχημένη έκθεση, Κτίσμα & Αλουμίνιο

EUROPA PERGOLA Bioclimatic: Στιβαρότητα και δυνατότητες εφαρμοσμένης ανωτερότητας
Το νέο σύστημα EUROPA PERGOLA Bioclimatic της Europa παρουσιάστηκε σε συνδυασμό με το πτυσσόμενο σύστημα σκίασης EWS 40 και το EUROPA ELEMENT. Η βιοκλιματική πέργκολα της Europa, επιτρέπει την περιστροφή των πτερυγίων στην επιθυμητή θέση, προσφέροντας προστασία και από την βροχή. Η ειδική σχεδίαση των πτερυγίων και των περιμετρικών προφίλ, οδηγεί τα νερά της βροχής στον ειδικό νεροσυλλέκτη και στην συνέχεια, μέσω ειδικής υδρορροής στην βάση της κάθετης κολώνας και κατόπιν στο έδαφος εξωτερικά του χώρου κάλυψης.

Από άποψη αισθητικής, τα πτερύγια του συστήματος επιλέχθηκαν σε χρώμα απομίμησης ξύλου, προσφέροντας την απόλυτη αίσθηση πραγματικού ξύλου στο προφίλ αλουμινίου προσδίδοντας ανώτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Παράλληλα το σύστημα συνδέθηκε με ειδικό αυτοματισμό εντολών μέσω κινητού τηλεφώνου και led φωτισμό εισάγοντας τους χρήστες και κατασκευαστές σε μια νέα εποχή, αυτή του «Έξυπνου Κτηρίου».

, Η EUROPA στην Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ: Νέα συστήματα με την σφραγίδα EUROPA σε μια πολύ πετυχημένη έκθεση, Κτίσμα & Αλουμίνιο

EFD 77 Hybrid: Πτυσσόμενο σύστημα με θερμομόνωση και νέα σχεδιαστική λογική
Το νέο θερμομονωτικό πτυσσόμενο σύστημα της Europa EFD 77 Hybrid αποτελεί την πιο πρόσφατη πρόταση της Europa στα συστήματα τύπου «φυσούνας».  Είναι ιδανικό σύστημα για μεγάλα ανοίγματα. Είναι ένα σύστημα κατάλληλο για οικίες αλλά και για επαγγελματικούς χώρους (εστιατόρια, καφέ κ.τ.λ.).

Παράλληλα φέρνει μια σημαντική αλλαγή στις δυνατότητες που προσφέρουν τα ανάλογα συστήματα. Εξαιτίας της διαφορετικής σχεδιαστικής λογικής του, με την κύλιση των φύλλων να γίνεται στον κάτω οδηγό, παρέχει την δυνατότητα όλων των συνδυασμών, τόσο με μονά όσο και με ζυγά φύλλα, ανοιγόμενα προς τα μέσα ή και προς τα έξω.

EDS 60 Hybrid: Η νέα πόρτα εισόδου με τις απεριόριστες δυνατότητες
Η Europa για πρώτη χρονιά παρουσίασε το νέο σύστημα πόρτας EDS 60 Hybrid. Αποτελεί ένα σύστημα που προσφέρει θερμομόνωση και ασφάλεια, με πάνελ επιλογής μέσα από μια ευρεία γκάμα σχεδίων και με δυνατότητα για ειδικούς μηχανισμούς κλειδωμάτων.

Το δείγμα της Europa στο περίπτερο είχε συνδεθεί με ειδική συσκευή ανίχνευσης δαχτυλικού αποτυπώματος στο εξωτερικό της για εύκολο άνοιγμα.

, Η EUROPA στην Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ: Νέα συστήματα με την σφραγίδα EUROPA σε μια πολύ πετυχημένη έκθεση, Κτίσμα & Αλουμίνιο

EUROPA GLASS RAILING (EGR 8400): Νέο σύστημα γυάλινου κάγκελου, πολλαπλές επιλογές για κάθε κατασκευή
Για δεύτερη χρονιά η Europa παρουσιάζει σε έκθεση το νέο σύστημα γυάλινου κάγκελου που επιτυγχάνει άψογη στήριξη του υαλοπίνακα με μικρότερο προφίλ και δίνει πολλαπλές αισθητικές δυνατότητες με σημαντικότερη την δυνατότητα πλήρους κάλυψης της βάσης από το δάπεδο. Η διακριτικότητα του νέου EGR 8400 το καθιστά κατάλληλο τόσο για εξωτερικούς όσο και για εσωτερικούς χώρους.

EOS 78 Hybrid / EOS 60 Hybrid / ESS 47 Hybrid / ESS 34 Hybrid: Τα νέα θερμομονωτικά ανοιγόμενα και συρόμενα συστήματα της Europa
Εξελίσσοντας την γκάμα των συστημάτων της, η Europa από το 2019 έχει αναπτύξει μια νέα οικογένεια συστημάτων με θερμομόνωση. Κάθε σύστημα επιτυγχάνει διαφορετικές επιδόσεις και καλύπτει διαφορετικές ανάγκες, σε μια πληθώρα κατασκευών και τυπολογιών που προσδίδουν σε κατασκευαστές και ιδιώτες την δυνατότητα επιλογών. Αντίστοιχα σε αισθητικό επίπεδο, τα ανοιγόμενα συστήματα προσφέρουν την επιλογή μεταξύ ίσιου και σπαστού προφίλ για μοντέρνα ή κλασσική γραμμή.

Και στην έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ η Europa κέρδισε τις εντυπώσεις εμφανίζοντας παράλληλα μια πλήρη γκάμα λύσεων ανώτερης αισθητικής, κατασκευαστικής καινοτομίας και λειτουργικής απλότητας.

, Η EUROPA στην Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ: Νέα συστήματα με την σφραγίδα EUROPA σε μια πολύ πετυχημένη έκθεση, Κτίσμα & Αλουμίνιο