Η ALUMIL Academy ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία της το 2019, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και ευρεία αποδοχή από τον κατασκευαστικό κλάδο. Μέσα από τα εμπεριστατωμένα πρόγραμματα εκπαίδευσης που προσφέρει, δίνει τη δυνατότητα σε κατασκευαστές να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, αναβαθμίζοντας τους ως επαγγελματίες.

Βασιζόμενη στην θετική ανταπόκριση του κατασκευαστικού κοινού και με στόχο την περαιτέρω εξέλιξη των συνεργατών της, η ALUMIL Academy προχώρησε σε αναβάθμιση των προγραμμάτων εκπαίδευσης που προσφέρει.

Οι τρεις εκπαιδευτικοί πυλώνες της Aκαδημίας είναι πλέον οι εξής:
1)Μεθοδολογίες Κατασκευής και Εγκατάστασης Κουφωμάτων
2)Τεχνική Κατάρτιση Νέων Κατασκευαστών
3)Συμβουλευτική για Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων

Εμπλουτίζοντας το προγράμματα μάθησης και προσθέτοντας στο ήδη υφιστάμενο πρόγραμμα «Μεθοδολογίες Κατασκευής και Εγκατάστασης Κουφωμάτων», επιπλέον και την «Τεχνική Κατάρτιση Νέων Κατασκευαστών» και τη «Συμβουλευτική Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων», η ALUMIL Academy φιλοδοξεί να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης, κατάρτισης και ανάπτυξης, το οποίο καλύπτει πολλαπλούς στόχους εκπαίδευσης, ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των κατασκευαστών και των υπαλλήλων τους.

Η πρωτοβουλία της ALUMIL αποτελεί ένα μοναδικό εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξέλιξή του κλάδου μέσα από τη συστηματική ανάπτυξη των κατασκευαστών αλουμινίου τόσο σε επίπεδο γνώσεων, όσο και σε επίπεδο δεξιοτήτων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών (ΠΟΒΑΣ), όπως δήλωσε πρόσφατα κατά την επίσκεψή της στις εγκαταστάσεις της ALUMIL, αγκαλιάζει και υποστηρίζει το έργο της ALUMIL Academy, αναγνωρίζοντας την καθοριστική της σημασία για την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και την ανάπτυξη του κλάδου.

Με αέναο στόχο της την κατασκευαστική αριστεία, η ALUMIL ως πρωτοπόρος σε όλους τους τομείς, επιδιώκει να προσφέρει στους συνεργάτες της τα εργαλεία και τις γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να διασφαλίσουν υψηλή και άρτια ποιότητα στις κατασκευές τους, καθώς και δεξιότητες για την εξέλιξη της επιχείρησής τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.