Τα Συστήματα Ρολών EUROPA 950, EUROPA 990 και EUROPA 999 χαρακτηρίζονται για τη μοναδική αντοχή, τη λειτουργικότητα και την υψηλή αισθητική τους, προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια και θερμομόνωση (μοντέλα hybrid), καλύπτοντας και τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Eπιπλέον τα συστήματα της EUROPA συνδυάζονται αρμονικά με όλα τα Συστήματα Αλουμινίου Europa. Ενδείκνυνται για αντικαταστάσεις παλιών ρολών. Όπου απαιτείται χρησιμοποιούν μοτέρ υψηλών προδιαγραφών, με την υπογραφή της EUROPA, που συνοδεύονται από γραπτή εγγύηση πέντε (5) ετών. Τα μοτέρ μπορούν προαιρετικά να φέρουν τη δυνατότητα ελεγχόμενης ροπής αλλά και ανίχνευσης εμποδίου, εφόσον ζητηθεί. Διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για να συνδυάζονται αρμονικά με την αισθητική του σπιτιού. Είναι διαθέσιμα σε απλά και θερμομονωτικά με 2 τύπους σχεδίασης των κουτιών, τετράγωνα (ορθογωνικά) επικαθήμενα και οβάλ επικαθήμενα ή εξωτερικά. Μπορούν να φέρουν ποικιλία αυτοματισμών.

EUROPA 950 Hybrid
Η σειρά EUROPA 950 Hybrid είναι η νέα πρόταση της EUROPA στα συστήματα ρολών αλουμινίου. Προσφέρει αυξημένη θερμομόνωση από 1,24w/m2K. Η εξάλειψη θερμογέφυρων ενισχύεται με τη χρήση πλαϊνού από υλικό PC (polycarbonate) και γραφιτούχου EPS.

Το σύστημα έχει μελετηθεί και σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε να επιτυγχάνει μεγαλύτερο ύψος ψάθας με χρήση μικρότερου κουτιού, μέσω της βελτίωσης της θέσης άξονα περιστροφής. Το πλάτος του κουτιού έχει βελτιστοποιηθεί για καλύτερη εφαρμογή, ενώ λόγω της ενσωματωμένης γλύστρας στο πλαϊνό, εξοικο- νομείται χρόνος στην κατασκευή και τοποθέτηση.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
• Διατίθεται σε 2 ίσια επικαθήμενα κουτιά (Hybrid) 180 και 210 mm αντίστοιχα.
• Συνδυάζεται αρμονικά με όλα τα αρχιτεκτονικά συστήματα της EUROPA.
• Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για νέες κατασκευές όσο και αντικαταστάσεις.
• Διαθέτει κανάλια ίσια, με ή χωρίς φτερό και ένα κανάλι με υποδοχή λάμας ενίσχυσης στην εξωτερική πλευρά για προστασία από οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης.
• Προσφέρει ποικιλία επιλογών από 6 φυλλαράκια αλουμινίου και 4 φυλλαράκια με πολυουρεθάνη.
• Προσφέρεται η δυνατότητα χρήσης ειδικά σχεδιασμένων προφίλ περσίδας, με μεγάλη διάτρηση (75mm) και ενδιάμεσα των διατρήσεων 5mm ή 10mm κενό.
• Για αυξημένη ασφάλεια παρέχεται σύστημα κλειδώματος με ενισχυμένο σύρτη ασφαλείας από χάλυβα.
• Δίνει τη δυνατότητα ανοίγματος/ κλεισίματος της περσίδας του ρολού με χρήση ιμάντα, μανιβέλας ή ηλεκτρικό μοτέρ.
• Μπορεί να φέρει ποικιλία αυτοματισμών με αισθητήρες αέρα, βροχής κλπ.

EUROPA 990
Είναι σύστημα ρολών αλουμινίου με στιβαρή κατασκευή που προσφέρει ασφάλεια και 4 φορές μεγαλύτερη αντοχή στην πίεση σε σχέση με τις περσίδες πολυουρεθάνης.
Προσφέρει:
• Ασφάλεια
• Υψηλή στεγάνωση
• Μοναδική αισθητική.

Επιπλέον, για ανεμπόδιστη θέα, το Ρολό 990 έρχεται σε ενιαία κατασκευή, χωρίς ενδιάμεσα στηρίγματα, που φτάνει σε πλάτος έως και τα 6 μέτρα.
Διατίθεται στις περσίδες αλουμινίου PER234, TV9238, TV9240 και στις περσίδες πολυουρεθάνης H39, H39,5, H43 και Η45.

EUROPA 990 Hybrid
Είναι η εξελιγμένη έκδοση του 990 ως Υβριδικό – θερμομονωτικό Σύστημα Ρολού από προφίλ αλουμινίου.
Επιτυγχάνει συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας Usb=1.3 W/m2K (σύμφωνα με το σχετικό πιστοποιητικό IFT Rosenheim).

Όπως και το 990, το 990 Hybrid διατίθεται σε επικαθήμενο κουτί ίσιο ή οβάλ.
ΧΡΗΣΗ Europa 990 και 990 Hybrid: Όλοι οι τύποι ρολού (πόρτες, παράθυρα, γκαραζόπορτες κτλ) με ιμάντα, μανιβέλα, μοτέρ, δυνατότητα τηλεχειρισμού (ανάλογα με το βάρος και τις διαστάσεις) και πληθώρα αυτοματισμών, με περσίδες και κουτιά όλων των διαστάσεων, απλά και θερμομονωτικά.

EUROPA 999
Οι καινοτόμες προδιαγραφές του νέου ρολού EUROPA 999, αλλάζουν τα δεδομένα στο χώρο των κατασκευών προσφέροντας άψογη αισθητική με ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες αερισμού και ασφάλειας.

Το ρόλο EUROPA 999:
• Διαθέτει καινοτόμο σχεδιασμό στις περσίδες που εξασφαλίζουν έως και 25% περισσότερο αέρα και φως.
• Φέρει μηχανισμό σύρτη που τοποθετείται στο κάτω μέρος του ρολού προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια.
• Μπορεί να φέρει μοτέρ ελεγχόμενης ροπής αλλά και ανίχνευσης εμποδίου, εφόσον ζητηθεί.
Το νέο ειδικά σχεδιασμένο προφίλ τελειώματος (κατωκάσι) του EUROPA 999 όταν συνδυαστεί με την περσίδα TV 9227 φέρει κατάλληλο θάλαμο, ο οποίος δέχεται σύρτες ασφαλείας από χαλύβδινες λάμες, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια από πιθανή παραβίαση.
Οι περσίδες TV 9220 και TV 9227 του Συστήματος Ρολού 999 είναι διαθέσιμες σε 2 επιλογές.
• Για καλύτερο αερισμό με κενό 5mm ανάμεσα στις οπές αερισμού.
• Για αυξημένη ασφάλεια με 10mm κενό ανάμεσα στις οπές αερισμού.

EUROPA 999 Hybrid
Η σειρά EUROPA 999 Hybrid είναι η θερμομονωτική έκδοση του Συστήματος Ρολού EUROPA 999. Συνδυάζει τη μεγαλύτερη ασφάλεια με την υβριδική τεχνολογία, επιτυγχάνοντας υψηλότερα επίπεδα θερμοδιακοπής, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας του χώρου, ειδικά όταν συνδυαστεί με θερμομονωτικά Συστήματα Αλουμινίου Europa Hybrid. Ο ειδικός σχεδιασμό του κουτιού επιτυγχάνει συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας Usb=1.3 W/m2K (σύμφωνα με το σχετικό πιστοποιητικό IFT Rosenheim).

ΧΡΗΣΗ Europa 999 και 999 Hybrid: Όλοι οι τύποι ρολού με μοτέρ για παράθυρα και μπαλκονόπορτες όλων των διαστάσεων, απλά και θερμομονωτικά.