Η Europa, πάντα στην αιχμή των εξελίξεων του αρχιτεκτονικού κλάδου υποστήριξε την εκδήλωση «Material Matters vol.2: Aluminium» αναλαμβάνοντας την Ασημένια Χορηγία. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το αρχιτεκτονικό περιοδικό Ελληνικές Κατασκευές (ek) στο Μουσείο Μπενάκη την Δευτέρα 20/9.

Στην φετινή εκδήλωση η Europa παρουσίασε για δεύτερη φορά το νέο συρόμενο σύστημά της Minimal Frame. Το νέο minimal της Europa, με 4 τυπολογίες έχει καινοτόμα σχεδίαση, εξαιρετικές επιδόσεις και ποιότητα Europa με τα μικρότερο δυνατόν εμφανές πλαίσιο.
Στο φετινό Material Matters το αλουμίνιο ως υλικό κατασκευής είχε την τιμητική του.

Πέρα από την ιστορία και τις εξαιρετικές ιδιότητες του ως υλικό (ανθεκτικότητα στις συνθήκες και τον χρόνο, ανώτερη αισθητική, υψηλή προστιθέμενη αξία), το αλουμίνιο αναλύθηκε ως λύση σε αρχιτεκτονικές προκλήσεις μέσα από πραγματικά projects μεγάλων αρχιτεκτονικών γραφείων. Παρουσιάστηκαν έργα στα οποία το αλουμίνιο αποτέλεσε σημαντικό στοιχείο σε κουφώματα, δομή, ακόμα και σε επίπεδο γλυπτικής του χώρου.

Η Europa με επιμονή στην ποιότητα και την λειτουργική τελειότητα, διαθέτει στην αγορά αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου εξαιρετικών επιδόσεων που δεσμεύονται να καλύψουν κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση. Το Τμήμα Έργων της Europa βρίσκεται στην διάθεση του κάθε αρχιτέκτονα για υποστήριξη σε κάθε επίπεδο, από το στάδιο της προδιαγραφής, μέχρι το στάδιο της ολοκλήρωσης στο τηλέφωνο 210-8021317 και στο architect@europaprofil.com.