Η ALUMINCO υποδέχθηκε την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινοσιδηροκατασκευαστών Θεόφιλο Παγιάτη, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Απώτερος σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες κατασκευαστές αλουμινίου όπως το πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ, η εκπαίδευση και πιστοποίηση φυσικών προσώπων καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας των τελικών προϊόντων και αντίστοιχων υπηρεσιών του κλάδου.
Με την άφιξή του, τον Πρόεδρο της ΠΟΒΑΣ υποδέχθηκε ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Βαγγέλης Καρράς.

Ακολούθως ο κος. Παγιάτης περιηγήθηκε στους χώρους της παραγωγής από στελέχη της εταιρείας, ενημερώθηκε εκτενώς για τις νέες επενδύσεις, δεδομένου ότι οι εγκαταστάσεις της ALUMINCO εκσυγχρονίζονται και επεκτείνονται σε σημαντικό βαθμό τα τελευταία χρόνια, ενώ χαιρέτισε το γεγονός ότι το πλάνο της εταιρείας συνεχίζεται αδιάλειπτα, παρά την πανδημία του Covid-19, χωρίς να γίνει οποιαδήποτε έκπτωση στις συνθήκες ασφαλείας και υγειονομικής προστασίας.

Παράλληλα, κατά την περιήγηση του κου. Παγιάτη στο χώρο της έκθεσης δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθεί για τα τελευταία προϊόντα της εταιρείας και δη το νέο ανασυρόμενο σύστημα ALUMINCO SL2700 – THE GREAT WIDE ενώ στάθηκε στην εκθεσιακή διατομή του ειδικού συστήματος SKG 120 που τοποθετήθηκε στο νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, ένα εμβληματικό σημείο αναφοράς για τον κλάδο μας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρουσία και του διευθύνοντα συμβούλου Αργύρη Καρρά, επισημάνθηκε το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του αλουμινίου, η προώθηση της περιβαλλοντικής συνεργασίας και οι ευκαιρίες που δίνονται μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα εξοικονόμησης να αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική ο κλάδος ενώ υπήρξε καθολική ταύτιση απόψεων επί ζωτικών θεμάτων, όπως πιστοποίηση και ποιότητα, τα οποία αποτελούν διαρκείς στόχους της ΠΟΒΑΣ.
Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες συνομολόγησαν ότι θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία τους επόμενους μήνες.

Η επίσκεψη του Προέδρου της ΠΟΒΑΣ δίνει ώθηση και συμβάλλει τα μέγιστα στην περαιτέρω εμβάθυνση και ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και της βιομηχανίας ALUMINCO A.E. αξιοποιώντας τις ιδιαιτερότητες και τα δυνατά σημεία της κάθε πλευράς.