“Κλιματικά ασφαλής κατασκευή” εν όψει της κλιματικής αλλαγής

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και οι συνέπειες των ακραίων κλιματικών φαινομένων, όπως η υπερθέρμανση, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες, θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπους και κτίρια. Επομένως, είναι θέμα επιβράδυνσης της κλιματικής αλλαγής μέσω ενεργειακά αποδοτικών και βιώσιμων κτιριακών προϊόντων, αλλά και καλύτερης προστασίας από τα κλιματικά ακραία φαινόμενα. Ο κτιριακός τομέας συμβάλλει σημαντικά στην κλιματική αλλαγή μέσω της ορυκτής ενέργειας θέρμανσης και των εκπομπών CO2 από την παραγωγή κτιριακών προϊόντων. Συνεπώς, τα οικοδομικά προϊόντα που είναι ασφαλή για το μέλλον και ανθεκτικά στο κλίμα πρέπει να είναι ενεργειακά αποδοτικά, βιώσιμα και ανθεκτικά στις ακραίες κλιματικές συνθήκες.

Επομένως, από τις 17 έως τις 22 Απριλίου 2023, το ift Rosenheim θα παρουσιάσει τις κατάλληλες τεχνολογίες, μέτρα και κριτήρια αξιολόγησης στην κορυφαία παγκόσμια εμπορική έκθεση BAU στο Μόναχο μαζί με 20 αρμόδιους συνεκθέτες στο περίπτερο C4 (501/502) στο πλαίσιο της ειδικής έκθεσης “Κλιματικά ασφαλής κατασκευή με βιώσιμα και ευαίσθητα στο κλίμα δομικά προϊόντα”.

, Ειδική έκθεση του ift στην BAU 2023 
στο περίπτερο C4/502, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Οι δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής γίνονται κάθε χρόνο όλο και πιο σαφείς και, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη REF _Ref129604461 \r \h \* MERGEFORMAT [1], το τεράστιο συνεπαγόμενο κόστος για την εθνική οικονομία μπορεί να είναι μπορεί να ανέλθει έως και σε 900 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι πολιτικοί και τα πρότυπα δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει το έργο αυτό στην πλήρη του διάσταση, αλλά όλο και περισσότεροι σχεδιαστές και “κατασκευαστές κτιρίων” εξετάζουν ήδη πώς τα κτίρια μπορούν να προστατευθούν καλύτερα από ακραίες κλιματικές συνθήκες, όπως κύματα καύσωνα, έντονες βροχοπτώσεις ή καταιγίδες. Αυτό προκύπτει επίσης από μια διαδικτυακή έρευνα της B+L Marktdaten REF _Ref129604812 \r \h \* MERGEFORMAT [2].

Συνεπώς, είναι πλέον θέμα επιβράδυνσης της κλιματικής αλλαγής μέσω ενεργειακά αποδοτικών και βιώσιμων δομικών προϊόντων και καλύτερης προστασίας από τα ακραία κλιματικά φαινόμενα. Επομένως, τα οικοδομικά προϊόντα που είναι ασφαλή για το μέλλον και ανθεκτικά στο κλίμα πρέπει να είναι ενεργειακά αποδοτικά, βιώσιμα και ανθεκτικά στα ακραία κλιματικά φαινόμενα. Για να μπορέσουν οι μελετητές, οι κατασκευαστές και οι ιδιοκτήτες κτιρίων να λάβουν μια αξιόπιστη απόφαση για τα κατάλληλα οικοδομικά προϊόντα, το ift Rosenheim αναπτύσσει προσαρμοσμένες απαιτήσεις και απλά κριτήρια αξιολόγησης, ώστε να μπορέσουν να λάβουν μια αξιόπιστη απόφαση για τα κατάλληλα οικοδομικά προϊόντα κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της υποβολής προσφορών. Η ειδική έκθεση “Κατασκευή ασφαλής για το κλίμα με βιώσιμα και ευαίσθητα στο κλίμα δομικά προϊόντα” χρησιμοποιεί λειτουργικά εκθέματα για να δείξει ποια υλικά, κατασκευές και τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν τα κτίρια πιο βιώσιμα και να προσφέρουν καλύτερη προστασία από τις ακραίες κλιματικές συνθήκες. Η έμφαση θα δοθεί στην ενεργειακή απόδοση, την προστασία από τον ήλιο, τον αερισμό, τη βιωσιμότητα, την ανακύκλωση, την αντοχή στις πλημμύρες και τις κατάλληλες διαδικασίες δοκιμών. Σε τερματικά Η/Υ, οι επισκέπτες λαμβάνουν λεπτομερείς πληροφορίες και μπορούν να δοκιμάσουν εργαλεία υπολογισμού/προσομοίωσης και ψηφιακές υπηρεσίες για τη βιωσιμότητα.

, Ειδική έκθεση του ift στην BAU 2023 
στο περίπτερο C4/502, Κτίσμα & ΑλουμίνιοΓια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Αλέξανδρο Συμεωνίδη

Περισσότερες πληροφορίες για το concept και τους συνεκθέτες στο
HYPERLINK “http://www.ift-rosenheim.de/bau-2023”