Το σημαντικότερο βραβείο του ΕΒΕΑ, του κορυφαίου ελληνικού θεσμού στον χώρο της επιχειρηματικότητας, απέσπασε η Exalco. Για 19η φορά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών επιβράβευσε την επιχειρηματική αριστεία, τις αξίες της και τις ιστορίες επιτυχίας των εταιριών. Η Exalco διακρίθηκε για τις εξαγωγές της και βραβεύθηκε για την εξαγωγική της δραστηριότητα και τη διεθνή της παρουσία.

Η μεγαλειώδης τελετή απονομής των βραβείων ΕΒΕΑ 2020 έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, του υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων, εκπροσώπων φορέων και παραγωγικών τάξεων.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών, κος Κων/νος Μίχαλος, χαιρέτισε την εκδήλωση και μίλησε για την υγιή επιχειρηματικότητα, τις προκλήσεις της αγοράς και την ανάγκη της επένδυσης.

Το πρώτο βραβείο της βραδιάς απονεμήθηκε στην Exalco. Η εταιρία διακρίθηκε για τα αποτελέσματα των εξαγωγών της, καθώς εξάγει το 30% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Βιοκαρπέτ- Exalco, κος Ιωάννης Αστ. Καντώνιας, κλήθηκε επί σκηνής και χαιρέτησε την εκδήλωση. Εξέφρασε τις αξίες και τη φιλοσοφία της εταιρίας και τόνισε την ενότητα των εργαζομένων στην περίοδο της κρίσης. Ευχαρίστησε εγκάρδια τα στελέχη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Exalcο και μνημόνευσε τους αείμνηστους Προέδρους της, τον Αντώνη και Στέλιο Καντώνια.

Σε μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση και υπερηφάνεια, ο Πρόεδρος της Exalco παρέλαβε την περγαμηνή και το χρυσό αγαλματίδιο του Κερδώου Ερμή, του αεικίνητου προστάτη των εμπόρων, ενός θεού που ενσαρκώνει την ταχύτητα, την ευκινησία και την προσαρμοστικότητα στις ανάγκες των καιρών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η 2η φορά που η Exalco επιβραβεύεται με αυτή την διάκριση της «Εξαγωγικής Δραστηριότητας και Διεθνούς Παρουσίας». Το πρώτο βραβείο είχε αποσπάσει πριν 24 χρόνια, το 1996.