Η EUROPA είναι χορηγός στην ημερίδα της Διεθνούς Επιθεώρησης Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ που διοργανώνεται στο Μουσείο Μπενάκη με τίτλο “Χώροι Τέχνης” την Πέμπτη 17/10/2019 και ώρα 18.00. Η ημερίδα διοργανώνεται με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τεύχους των ΔΟΜΩΝ “Χώροι Τέχνης” που θα διανεμηθεί στην ημερίδα.

Σε συνέχεια των αφιερωμάτων σε μουσεία τέχνης και σε κατοικίες-εργαστήρια καλλιτεχνών, οι ΔΟΜΕΣ θα προσεγγίσουν την ενδιάμεση φάση, μετά το εργαστήριο και πριν το μουσείο. Οι γκαλερί στην Ελλάδα στεγάστηκαν αρχικά σε χώρους εμπορικών καταστημάτων ή ξενοδοχείων ή ακόμα και σε πλοία, σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνδυασμό με άλλες συγγενείς δραστηριότητες, ή σε άλλους παραθεριστικούς προορισμούς, ενώ πιο πρόσφατα κατέλαβαν τυπικά διαμερίσματα καιγραφεία. Τα τελευταία χρόνια αυξάνει ο αριθμός των αιθουσών που στεγάζονται σε αυτοτελή κτήρια αξιοποιώντας τις σχετικές δυνατότητες. Το αφιέρωμα του τεύχους θα εξετάσει τις μεταλλάξεις του τρόπου λειτουργίας των γκαλερί ανάμεσα στο εμπορικό, το κοσμικό, το λειτουργικό, το δημιουργικό και το επιτελεστικό, με έμφαση στην τρέχουσα αρχιτεκτονική.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές ομιλίες όπως της Μαριλένας Κασιμάτη, ιστορικού τέχνης, της Τατιάνας Σπινάρη-Πολλάλη, Δρ. Ιστορίας της Τέχνης, διευθυντρίας της γκαλερί CITRONNE, η Εευθερία Τσέλιου, ιστορικός τέχνης, ιδιοκτήτρια  της γκαλερί Eleftheria Tseliou Gallery, η Γεωργία Σαγρή, εικαστικός καλλιτέχνις, αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και τέλος η Αγγελική Αντωνοπούλου, ιδιοκτήτρια της γκαλερί a.antonopoulou art. Την ημερίδα συντονίζει ο Γιώργος Τζιρτζιλάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καλλιτεχνικός σύμβουλος του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και η εκδήλωση αναμένεται να μονοπωλήσει το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.