Το υψηλότερο κτίριο του Σύδνεϋ με συστήματα ALUMIL

Το εμβληματικό έργο «Crown Sydney», του οποίου η κατασκευή ξεκίνησε το 2016, θα κοσμεί το Σύδνεϋ από το 2021. Πρόκειται για έναν υπό κατασκευή ουρανοξύστη 75 ορόφων, ο οποίος μόλις ολοκληρωθεί θα είναι το υψηλότερο κτίριο του Σύδνεϋ με ύψος 271 μ., προσφέροντας μια αδιαμφησβήτητα ακαταμάχητη θέα στην πόλη.

Θεωρείται δεδομένο ότι θα αποτελέσει ένα χαρακτηριστικό τοπόσημο της προκυμαίας του Σύδνεϋ, όχι μόνο λόγω του επιβλητικού μεγέθους του, αλλά και λόγω του καμπυλωτού σχεδιασμού του, που έρχεται σε αντίθεση με την πιο γραμμική-ορθογώνια σχεδιαστική λογική των υπόλοιπων κτιρίων στην περιοχή. Ο πύργος πρόκειται να φιλοξενήσει ένα καζίνο, ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο με 350 δωμάτια, 80 μοντέρνα διαμερίσματα, καθώς και 610 θέσεις parking.

Το εντυπωσιακό αυτό έργο αποτελεί μία έμπνευση του φημισμένου βρετανικού αρχιτεκτονικού γραφείου Wilkinson Eyre, που έχει επιμεληθεί κι άλλα διάσημα έργα μεγάλης κλίμακας, όπως τον ουρανοξύστη 440 μέτρων «GuangzhouInternationalFinanceCenter», έναν από τους υψηλότερους στην Κίνα.

Το κέλυφος του κτιρίου πρόκειται να εξοπλιστεί με το customizedανασυρόμενο  σύστημα Μ45000 της ALUMIL, το οποίο είναι ιδανικό για την κάλυψη μεγάλων ανοιγμάτων, διασφαλίζοντας παράλληλα πολύ υψηλή λειτουργικότητα χάρη στον προηγμένο μηχανισμό ανύψωσης. Επιπλέον, καθώς όπως είναι φυσικό σε ύψη 271 μέτρων οι απαιτήσεις σε υψηλές επιδόσεις ανεβαίνουν κατακόρυφα, το σύστημα έχει πιστοποιηθεί με βάση τα αυστηρότερα αυστραλιανά πρότυπα σε επίπεδο υδατοστεγανότητας, ανεμοπερατότητας και αντοχής στην ανεμοπίεση.

Η ανάληψη ενός ακόμη τόσο μεγάλου έργου παγκόσμιου βεληνεκούς από την ALUMILαντανακλά την εδραίωση της ως μία από τις πιο προηγμένες εταιρείες διεθνώς στον τομέα των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, με τεχνογνωσία που δεν γνωρίζει σύνορα.

By |2019-08-02T08:56:16+03:002 Αυγούστου, 2019|ΕΙΔΗΣΕΙΣ|0 Σχόλια

Κοινοποιήστε το άρθρο!

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 5 =

Go to Top