Το νέο εκθαμβωτικό πολυώροφο συγκρότημα διαμερισμάτων “80 Adams Street” συνολικού εσωτερικού εμβαδού 17.300 τ.μ., κοντά στο κέντρο της Νέας Υόρκης στο Brooklyn, δίπλα στην ιστορική γέφυρα του Brooklyn, πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα. Η χαρακτηριστική «πολυμορφική» πρόσοψη του κτιρίου, εμπνεύσεως του αμερικάνικου αρχιτεκτονικού γραφείου ODA New York, καθιστά το κτίριο ως ένα από τα πιο μοντέρνα και καλαίσθητα στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα κτίριο 10 ορόφων και συνολικού εσωτερικού εμβαδού 17.300 τ.μ. με 165 διαμερίσματα. Το κτίριο εκτός από την πληθώρα των ανέσεων που θα παρέχει (πισίνα, γυμναστήριο, χώρο για ποδήλατα, ιδιωτικό πάρκινγκ κ.α.), θα προσφέρει μία μοναδική θέα προς τον ποταμό «East River», την γέφυρα του Μανχάταν και τα τις γύρω περιοχές.

Η ALUMIL θα εξοπλίσει αυτό το εξαιρετικό κτίριο με 1.200 ειδικά σχεδιασμένα unitized structural παράθυρα (σταθερά & προβαλλόμενα) με υαλοπίνακες συνολικής επιφάνειας άνω των 5 τ.μ. Φυσικά, για την τελική ανάθεση του απαιτητικού αυτού έργου προηγήθηκαν όλοι οι απαιτούμενοι αυστηροί έλεγχοι επιδόσεων που προβλέπει η αμερικάνικη νομοθεσία σε επίπεδο υδατοστεγανότητας, αεροδιαπερατότητας και αντοχής στην ανεμοπίεση, τους οποίους η εταιρεία πέρασε με μεγάλη επιτυχία.

Η δραστηριοποίηση της εταιρείας στις Η.Π.Α τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και εντονότερη, καθώς μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου των γραφείων της Google στη Νέα Υόρκη, έχουν ακολουθήσει αντίστοιχα έργα μεγάλη κλίμακας στα οποία η ALUMIL αποτελεί την πρώτη επιλογή.