Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 η Πανελλήνια Ομοσπονδία πραγματοποίησε την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της, στα γραφεία της στην οδό Καποδιστρίου 24, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 3ου ορόφου του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος κ. Θεόφιλος Παγιάτης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους προχώρησε στην ομιλία του εστιάζοντας σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο και την κοινωνία, την κατάρτιση, τις πιστοποιήσεις, την εκπαίδευση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, το επαγγελματικό περίγραμμα, διατυπώνοντας προτάσεις προς την πολιτεία και προς τους συνάδελφους. Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε κάποιες σημαντικές ενημερώσεις που αφορούν τις δράσεις της ΠΟΒΑΣ το επόμενο διάστημα, καθώς και τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

, Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΟΒΑΣ, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ κος Γεώργιος Καββαθάς στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε αναλυτικά στην ενεργειακή κρίση και στις αιτίες που την προκαλούν αφήνοντας αιχμές για την κυβερνητική πολιτική και τέλος συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για το έργο της Ομοσπονδίας.

Επίσης παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ιωάννης Βαφειαδάκης Α’ Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, Ιωάννης Παγκράτης Πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Υαλοπινάκων Αθηνών – Πειραιώς & Περιχώρων και Σεραφείμ Μαουσίδης Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων.

Μετά το ελαφρύ γεύμα ακολούθησε το δεύτερο και κλειστό μέρος της Συνέλευσης με την εκλογή του Προεδρείου, το οποίο αποτέλεσαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κυριακίδης από το Σωματείο Κοζάνης, Ιωάννης Στριλιγκάς από το Σωματείο Χανίων και Δημήτρης Κωνσταντινίδης από το Σωματείο Σερρών.

Το Διοικητικό Απολογισμό παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Παπαευθυμίου και ο κ. Λάζαρος Ασλανίδης Α’ Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στον Προγραμματισμό Δράσης του επόμενου έτους.

Ο Οικονομικός Απολογισμός ανεγνώσθη από τον Ταμία κ. Παντελή Σολιδάκη και ο Προϋπολογισμός από τον Αναπληρωτή Ταμία κ. Δημήτριο Τσέλιο. Ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Χρήστος Γκαραγκούνης από το Σωματείο Τρικάλων προχώρησε στην ανάγνωση του Πρακτικού της Ελεγκτικής Επιτροπής.
Εγκρίθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός, ο Προγραμματισμός Δράσης και ο Προϋπολογισμός.

Στη συνέχεια οι συνάδελφοι Αντιπρόσωποι των Σωματείων βάσης από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν επί των θεμάτων που τους απασχολούν. Αμέσως μετά προχώρησαν στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ ευχαριστούν θερμά όλους τους ομιλητές, τα Μέλη και τους επισκέπτες που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση.

, Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΟΒΑΣ, Κτίσμα & Αλουμίνιο