Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 η Πανελλήνια Ομοσπονδία πραγματοποίησε την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της.

Ο Πρόεδρος κος Θεόφιλος Παγιάτης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους προχώρησε στην ομιλία του εστιάζοντας σε θέματα που απασχολούν τον κλάδο και την κοινωνία, δίνοντας έμφαση στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, την εκπαίδευση – κατάρτιση και σύνδεση με την αγορά εργασίας, το νέο επαγγελματικό περίγραμμα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ που θα πραγματοποιηθεί 17-19 Μαΐου 2024 στην Λάρισα.

, Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΟΒΑΣ, ktisma & aluminio

Στο πρώτο και ανοικτό μέρος της Συνέλευσης παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ιωάννης Βαφειαδάκης Α’ Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, Γεώργιος Βλασσόπουλος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών – Συντηρητών Ανελκυστήρων και Παναγιώτης Παπαργύρης Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος.

Ο Επιστημονικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κος Ρουσέτος Λειβαδάρος αναφέρθηκε στις διαδικασίες ίδρυσης ειδικότητας «Τεχνίτης Δομικών Έργων Αλουμινίου και Σιδήρου» σε Δημόσιες Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης. Η ΠΟΒΑΣ έχει καταθέσει τα αιτήματα και τις προτάσεις της στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και έχει συμφωνηθεί να εφαρμοστεί ένα στενό πλαίσιο συνεργασίας.

Μετά το ελαφρύ γεύμα ακολούθησε το δεύτερο και κλειστό μέρος της Συνέλευσης με την εκλογή του Προεδρείου, το οποίο αποτέλεσαν οι κ.κ. Ιωάννης Στριλιγκάς από το Σωματείο Χανίων, Δημοσθένης Θεοδωρής από το Σωματείο Άρτας και Νικόλαος Μπαϊρακτάρης από το Σωματείο της Βέροιας.

Το Διοικητικό Απολογισμό παρουσίασε ο Β’ Αντιπρόεδρος κ. Ελευθέριος Πλαστάρας, ενώ ο κ. Ελευθέριος Ψαλιδάκης, μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ, ανέλυσε τον Προγραμματισμό Δράσης του επόμενου έτους.

Ο Οικονομικός Απολογισμός και ο Προϋπολογισμός παρουσιάστηκε από τον Ταμία κ. Παντελή Σολιδάκη.

, Τακτική Γενική Συνέλευση της ΠΟΒΑΣ, ktisma & aluminio

Ο Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κ. Χρήστος Γκαραγκούνης από το Σωματείο Τρικάλων προχώρησε στην ανάγνωση του Πρακτικού της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Ακολούθως εγκρίθηκαν ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός, ο Προγραμματισμός Δράσης και ο Προϋπολογισμός.

Στη συνέχεια οι συνάδελφοι Αντιπρόσωποι των Σωματείων από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν επί των θεμάτων που τους απασχολούν. Αμέσως μετά προχώρησαν στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ ευχαριστούν θερμά όλους τους ομιλητές, τα Μέλη και τους επισκέπτες που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση.