Η Πανελλήνια Ομοσπονδία πραγματοποίησε την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών της, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 στα γραφεία της, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Θεόφιλος Παγιάτης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους προχώρησε στην ομιλία του παρουσιάζοντας το έργο της Ομοσπονδίας. Μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε στην εκπαίδευση των κατασκευαστών, το σύστημα ελέγχου παραγωγής ΠΟΒΑΣ FPC, τη σύνδεση του κλάδου με την τεχνική εκπαίδευση και τη μαθητεία στις επιχειρήσεις, τα πιστοποιητικά εξωφύλλων καθώς και την προετοιμασία της έκδοσης του τεχνικού εγχειριδίου τοποθέτησης κουφωμάτων για την οποία έχει συσταθεί ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από εκπρόσωπους φορέων, επιστημονικούς συμβούλους, στελέχη βιομηχανιών του κλάδου και κατασκευαστές.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΒΕ κος Γεώργιος Καββαθάς στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΓΣΕΒΕΕ μιλώντας για τους αγώνες και τις θυσίες των μελών της. Στη συνέχεια αφού συνεχάρη το Δ.Σ. της ΠΟΒΑΣ για την πολύπλευρη δράση του, παρέδωσε στον κ. Θεόφιλο Παγιάτητην τιμητική πλακέτα για τα 100 χρόνια ίδρυσης της Συνομοσπονδίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Δημήτριος Βαργιάμης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας και Α’ Αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Χρήστος Λούσης Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων και εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γεώργιος Βλασόπουλος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Εγκαταστατών Συντηρητών Ανελκυστήρων, Όθων Μουρμούρης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Δράμας, Κωνσταντίνος Κατσαρός Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και Στέφανος ΠαλλαντζάςΠρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου.   

Ο κ. Γεώργιος Γαζεπίδης υπεύθυνος της PROFILMEDIA, αναφέρθηκε στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της ΠΟΒΑΣ που θα πραγματοποιηθεί 16 – 18 Οκτωβρίου 2020 στην πόλη του Αγρινίου, καθώς και για προσυνεδριακές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο Κρήτης και στην Κομοτηνή.

Στη συνέχεια ο κ. Δημήτριος Γιακούλας, επιστημονικό στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΒΕ πραγματοποίησε μία ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Δυνατότητες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων του κλάδου στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020», παρουσιάζοντας τις τρέχουσες δυνατότητες άντλησης χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις του κλάδου.

Ακολούθως η κα Κατερίνα Καλαϊτζάκη, εκπρόσωπος της Σιβιτανίδειου Σχολής, πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση σχετικά με τη «Σύνδεση της τεχνικής εκπαίδευσης και επιχειρήσεων», ενώ έγινε εκτενής αναφορά και στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα METVET, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Erasmus+ και η ΠΟΒΑΣ συμμετέχει ως εταίρος.

Μετά το ελαφρύ γεύμα ακολούθησε το δεύτερο και κλειστό μέρος της Γενικής Συνέλευσης με την εκλογή του Προεδρείου, το οποίο αποτέλεσαν οι κ.κ. Βασίλειος Νικολέτας από το Σωματείο Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Στριλιγκάς από το Σωματείο Ηρακλείου Κρήτης και Κωνσταντίνος Πελεκούδας από το Σωματείο Μαγνησίας.

Ανεγνώσθη ο Οικονομικός Απολογισμός από τον Ταμία κ. Ζιώγα Ζήση και ο Προϋπολογισμός από τον Αναπληρωτή Ταμία κ. Παντελή Σολιδάκη. Στη συνέχεια ο κ. Χρήστος Γκαραγκούνης Πρόεδρος του Σωματείου Τρικάλων και μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής, αφού αρχικά αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία του προηγούμενου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Τρικάλων και ευχόμενος καλή επιτυχία στο επόμενο Συνέδριο, προχώρησε στην ανάγνωση του Πρακτικού της Ελεγκτικής Επιτροπής.   

Τον Διοικητικό Απολογισμό του προηγούμενου έτους παρουσίασε ο Γεν. Γραμματέας κ. Χρήστος Παπαευθυμίου, ενώ στη συνέχεια ο κ. Λάζαρος Ασλανίδης Α’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΒΑΣ αναφέρθηκε στον Προγραμματισμό Δράσης του επόμενου έτους.

Εγκρίθηκε ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός, ο Προγραμματισμός Δράσης και ο Προϋπολογισμός. Με απόφαση των μελών της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκε το αίτημα εγγραφής στην ΠΟΒΑΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Κατασκευαστών Συνθετικών Κουφωμάτων. Ο κος Θεόφιλος Παγιάτης μετά την απόφαση υποδέχθηκε ένθερμα τον Πρόεδρο του ΠΑΝ.ΣΥΝ.Κ. κο Ιωάννη Αγιαννίδη  στους κόλπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Στην συνέχεια αφού έγιναν ομιλίες Αντιπροσώπων των Σωματείων βάσης,προχώρησαν στο ψήφισμα  της Γενικής Συνέλευσης.

Η ΠΟΒΑΣ ευχαριστεί θερμά όλους τους ομιλητές, τα μέλη και τους επισκέπτες που παρευρέθησαν στην Γενική Συνέλευση.