Εκκινώντας από έναν κοινό στόχο, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, η ALUMIL προχώρησε σε συνεργασία με την Πρότυπη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», επιδιώκοντας την υποστήριξή της και τη διάδοση του ανθρωπιστικού έργου της.

Η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» ιδρύθηκε το 2010 στα Σπάτα Αττικής από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο και είναι το μοναδικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας σε ασθενείς με καρκίνο ή με νόσο του κινητικού νευρώνα (ALS), στα σπίτια τους, σε Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας & Ανακούφισης καθώς και στον Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας. Μέσα από μια διεπιστημονική και εξατομικευμένη προσέγγιση, οι ειδικά εκπαιδευμένοι λειτουργοί υγείας και εθελοντές της «Γαλιλαίας» υποστηρίζουν τους ασθενείς και τους φροντιστές τους σε όλη τη διάρκεια της νόσου, αγκαλιάζοντας ολιστικά τις σωματικές, πνευματικές και ψυχοκοινωνικές συνέπειές της και συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

, Συνεργασία ALUMIL με τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», ktisma & aluminio

Η συνεργασία της ALUMIL με τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς συμβάλλει στην καλλιέργεια της κουλτούρας του εθελοντισμού και της αξίας της ανιδιοτέλειας, δίνοντας την ευκαιρία στους εργαζόμενους της εταιρείας να προσφέρουν ανακούφιση σε ασθενείς με καρκίνο ή ALS, εμπνέοντας συναδέλφους και οικείους τους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Παράλληλα, μέσα από τη συνεργασία αυτή, θα δημιουργηθούν ευκαιρίες εκπαίδευσης από εξειδικευμένους επιστήμονες, με στόχο την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων της ALUMIL στην ολιστική προσέγγιση των αναγκών ενός συνανθρώπου που υποφέρει από οποιοδήποτε νόσημα αλλά και των φροντιστών του. Απώτερος σκοπός της συνεργασίας είναι η καλλιέργεια μιας «φιλοσοφίας» Ανακουφιστικής Φροντίδας με αποτελεσματικότητα, αξιοπρέπεια, ενσυναίσθηση και σεβασμό στον ασθενή και τους φροντιστές του.

, Συνεργασία ALUMIL με τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», ktisma & aluminio

Συνοπτικά, οι πυλώνες της συνεργασίας της ALUMIL με τη «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» περιλαμβάνουν:

  • Την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων της εταιρείας.
  • Τη φιλανθρωπία μέσα από δράσεις όπως η διοργάνωση Bazaar εμπνευσμένου από τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.
  • Την υλοποίηση εκπαιδεύσεων για την ενημέρωση των Alumilers και τη διάδοση του έργου του Ιδρύματος.

Μέσα από την εθελοντική εργασία, τη φιλανθρωπική δράση και την προώθηση των αξιών που πρεσβεύει η «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», η ALUMIL δημιουργεί ένα περιβάλλον αλληλεγγύης και προσφοράς που συμβάλλει στην αναβάθμιση της κοινωνίας μας.

, Συνεργασία ALUMIL με τη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», ktisma & aluminio