H Europa στη BAU 2023 πραγματοποίησε μια εξαιρετική παρουσία. Παρουσίασε νέα συστήματά και προτάσεις για καινοτόμες κατασκευαστικές λύσεις στα προϊόντα αλουμινίου σε διεθνές επίπεδο, κερδίζοντας το ενδιαφέρον αρχιτεκτόνων, κατασκευαστικών εταιρειών, μηχανικών, κατασκευαστών αλουμινίου, και επαγγελματιών του κλάδου.

Εκατοντάδες επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν ενδιαφέρον τόσο για τα ποικίλα συστήματα της εταιρείας, όσο και για την πληθώρα αυτοματισμών που συνοδεύουν τα δείγματα στο περίπτερο. Παράλληλα η Europa για σειρά ετών έχει ακολουθήσει μια στρατηγική εξυπηρέτησης πελατών που εδράζεται στην λογική του One-stop-shop, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά ανταγωνιστική ως εξαγωγική εταιρεία. Οι πελάτες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ενημέρωση που είχαν από τα στελέχη του Τμήματος Εξαγωγών σχετικά με τις δυνατότητες συνεργασίας.

, Συμμετοχή της Europa στην  Έκθεση BAU 2023, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Πιο συγκεκριμένα η Europa στην έκθεση παρουσίασε:

Europa Minimal Frame
To σύστημα Europa Minimal Frame, αποτελεί την «ναυαρχίδα» της Europa στα συρόμενα συστήματα, αλλά και σε ευρύτερο πεδίο την τελευταία τάση της αρχιτεκτονικής έμπνευσης, αφού επιτρέπει την μέγιστη εφικτή εκμετάλλευση της θέας και του φυσικού φωτός κάθε ανοίγματος και ιδιαίτερα εκείνων των μεγάλων διαστάσεων. Το σύστημα έχει αναγνωριστεί με βραβείο Red Dot Award: Product Design 2022 στην κατηγορία Interior Design Elements και πλέον βρίσκεται ανάμεσα στα προϊόντα υψηλού κύρους και ανώτερης σχεδίασης. Το σύστημα Europa Minimal Frame, έρχεται για να καλύψει ανάγκες κάθε αγοράς, και το ενδιαφέρον εστιάστηκε κυρίως στην κατηγορία των πολυτελών κατοικιών. Οι επισκέπτες της έκθεσης έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην ευκολία κύλισης που προέρχεται από την καινοτόμο σχεδίαση του συστήματος, και στη δυνατότητα κατασκευής πολύ μεγάλων διαστάσεων.

EUROPA ELEMENT
Στα συστήματα σκίασης η Europa ανέδειξε το καινοτόμο σύστημα EUROPA ELEMENT και το νέο σύστημα EUROPA PERGOLA, τα οποία αποτελούν κεντρικές προτάσεις της Europa στα αρχιτεκτονικά συστήματα εξωτερικών χώρων. Το σύστημα EUROPA ELEMENT αποτελεί ένα σύστημα που συνδυάζει την σκίαση, την διακόσμηση και την αισθητική σε εξωτερικό, ή και σε εσωτερικό χώρο, με δυνατότητα σχεδίασης κάθε μοτίβου, που απελευθερώνει την αρχιτεκτονική δημιουργία. Το σύστημα EUROPA ELEMENT κεντρίζει την προσοχή των αρχιτεκτόνων μηχανικών κυρίως οι οποίοι αναγνωρίζουν τα πλήρη πλεονεκτήματα του συστήματος με την πρώτη ματιά.

, Συμμετοχή της Europa στην  Έκθεση BAU 2023, Κτίσμα & Αλουμίνιο

EUROPA PERGOLA
Το σύστημα EUROPA PERGOLA παρουσιάστηκε στην τυπολογία Bioclimatic, όπου η περιστροφή των πτερυγίων επιτρέπει την σταθεροποίησή τους στην κατάλληλη για τον χρήστη κλήση, ρυθμίζοντας τις συνθήκες ορατότητας και φωτισμού εντός του περικλείοντα χώρου. Η σχεδίαση του συστήματος δίνει τη δυνατότητα επαρκούς στεγάνωσης. Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του συστήματος είναι ότι διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη με δυνατότητα προσθηκών φωτισμού led, ανεμιστήρων οροφής, συστημάτων πλευρικής σκίασης, χειροκίνητων σητών ή ηλεκτρικής κίνησης, πτυσσόμενων συστημάτων πλευρικά ή στοιχείων του συστήματος EUROPA ELEMENT.

EOS 90 PH.SI Hybrid
Το ανοιγόμενο σύστημα EOS 90 PH.SI Hybrid, αποτελεί την κεντρική πρόταση της Europa στα συστήματα Παθητικού Κτιρίου. Το σύστημα έχει αναδειχθεί πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατηγορία του στις θερμομονωτικές επιδόσεις, με αναγνώριση από το διεθνώς κοινοποιημένο ινστιτούτο Passive House Institute. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το παρόν σύστημα στους επαγγελματίες των αγορών της βόρειας Ευρώπης.

, Συμμετοχή της Europa στην  Έκθεση BAU 2023, Κτίσμα & Αλουμίνιο

EOS 60 ID Hybrid
Στον τομέα των προσόψεων καταστημάτων, η Europa παρουσίασε το νέο σύστημα EOS 60 ID Hybrid. Αποτελεί μια από τις τελευταίες προσθήκες στην προϊοντική της γκάμα, αποτελώντας την κεντρική πρόταση στην κάλυψη ανοιγμάτων με ρετρό (industrial) αισθητική. Η εύκολη κατασκευή και οι απεριόριστες δυνατότητες του συστήματος αποτελούν τα κεντρικά πλεονεκτήματά του.

EOS 78 Hybrid – ESS 47 Hybrid
Στο επίπεδο των συμβατικών ανοιγόμενων και συρόμενων συστημάτων η Europa παρουσίασε τα συστήματα EOS 78 Hybrid και ESS 47 Hybrid, τα οποία αποτελούν πρότυπα συνδυασμού υψηλότατων επιδόσεων και κατασκευαστικής ευκολίας, παρουσιάζοντας εξαιρετικά καλούς συντελεστές στις ποικίλες πιστοποιήσεις που έχουν λάβει.
Το δείγμα ανοιγόμενου συστήματος EOS 78 Hybrid, συνοδευόταν από το σύστημα επικαθήμενου θερμομονωτικού ρολού ERS 950 Hybrid, και η ψάθα του ρολού είχε κίνηση με τηλεχειρισμό από συσκευή κινητού τηλεφώνου και τηλεκοντρόλ.

EFD 77 Hybrid
Στα πτυσσόμενα συστήματα η Europa παρουσίασε το σύστημα EFD 77 Hybrid, το οποίο αποτελεί πρόταση πτυσσόμενου με θερμοδιακοπή, για κάλυψη μεγάλων επιφανειών. Η καινοτόμα σχεδίαση του συστήματος με τα ράουλα στον κάτω οδηγό, επι- τρέπουν την κατασκευή τόσο με ζυγό όσο και με μονό αριθμό φύλλων.

EUROPA SUN 5500
Τέλος η Europa έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια μεγάλη επένδυση στα συστήματα βάσεων Φ/Β πλαισίων, παρουσιάζοντας το νέο σύστημα στήριξης επί ταράτσας EUROPA SUN 5500. Το νέο σύστημα ήρθε να προστεθεί στην συνολική γκάμα της Europa καθιστώντας την εταιρεία πλήρη στις λύσεις επί της συγκεκριμένης αγοράς.

, Συμμετοχή της Europa στην  Έκθεση BAU 2023, Κτίσμα & Αλουμίνιο

ΧΡΩΜΑΤΑ PREMIUM FINE TEXTURED
Στο επίπεδο των χρωμάτων η Europa επέλεξε ακόμη μια φορά να επιμείνει αποκλειστικά στα χρώματα κλάσης 2 (υπεραν- θεκτικά), με αιχμή του δόρατος τα χρώματα Premium Fine Textured. Στο επίπεδο της εξοικονόμησης και της προστασίας του περιβάλλοντος, η Europa δίνει έμφαση και στο πεδίο των χρωματικών επιλογών στα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου, για υψηλότερη αντοχή απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία και τις κλιματικές συνθήκες. Τα χρώματα της κατηγορίας Premium Fine Textured κέρδισαν τους επισκέπτες για την αψεγάδιαστη οπτική αίσθηση, αλλά και την ιδιαίτερη αίσθηση αφής τους.

Η Europa στοχεύει ψηλά, και παραμένει σταθερά μέσα στις διεθνείς εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Η πρώτη εμφάνιση της εταιρείας στην BAU 2023, αποτελεί μόνο την αρχή μιας συγκεκριμένης και στέρεα δομημένης στρατηγικής εξωστρέφειας της εταιρείας μετά την ανάπτυξη μιας εξαιρετικά μεγάλης γκάμας προϊοντικών λύσεων.