Σε εποχές ψευδών ειδήσεων και πολλαπλών ψηφιακών δυνατοτήτων εύκολης παραποίησης εγγράφων, οι μελετητές, κατασκευαστές και το εμπόριο δικαίως γίνονται όλο και πιο επικριτικοί. Γι’ αυτόν το λόγο, το ift Rosenheim υποστηρίζει πλέον τους πελάτες του με μία νέα υπηρεσία. Για όλες τις νέες δοκιμές, οι κατασκευαστές δομικών υλικών και δομικών στοιχείων, επιπρόσθετα με το αποτέλεσμα της δοκιμής, λαμβάνουν δωρεάν το σήμα “ift-tested” για ελεύθερη χρήση. Με αυτήν την “απόδειξη γνησιότητας”, οι κατασκευαστές δημιουργούν εμπιστοσύνη στους μελετητές, τους αντιπροσώπους, τις δημοπρατούσες αρχές και τους τελικούς πελάτες.

Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και στο προσωπικό μας περιβάλλον, όλοι μας βιώνουμε τακτικά πόσο συχνά τα δεδομένα και τα έγγραφα μπορούν να παραποιηθούν και χειραγωγηθούν. Ως εκ τούτου, η εμπιστοσύνη στις πληροφορίες γενικά μειώνεται, αλλά ταυτόχρονα αυξάνεται και η ικανότητα των ανθρώπων να αξιολογούν τις πληροφορίες και τις πηγές τους. Φυσικά, ο κατασκευαστικός τομέας δεν εξαιρείται από αυτήν την κατάσταση. Ως εκ τούτου, το ift Rosenheim έχει αναπτύξει μία διαδικασία με την οποία κάθε αγοραστής δομικών υλικών, δομικών στοιχείων και μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες FFP2 κ.λπ.) μπορεί να ελέγξει τη γνησιότητα των πιστοποιητικών και των εκθέσεων δοκιμών του ift. Το σήμα “ift-tested” δηλώνει ότι μία ή περισσότερες ιδιότητες ενός προϊόντος έχουν ελεγχθεί και αξιολογηθεί από το ift Rosenheim. Οι σχεδιαστές, οι έμποροι, οι αρχές διενέργειας διαγωνισμών και οι τελικοί χρήστες μπορούν έτσι να είναι βέβαιοι ότι τα προϊόντα που φέρουν το σήμα έχουν ελεγχθεί ανεξάρτητα, με επάρκεια και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο ινστιτούτο δοκιμών.

, Σήμα “ift-tested” – Απλός έλεγχος γνησιότητας των εγγράφων ift, ktisma & aluminio

Το σήμα ift-tested επαληθεύει ότι:
• τα προϊόντα που διαφημίζονται με αυτό έχουν ελεγχθεί ως προς μία ή περισσότερες ιδιότητες από το ift Rosenheim,

• οι δοκιμασμένες ιδιότητες του προϊόντος που αναφέρονται στην επαλήθευση του ift έχουν καθοριστεί σύμφωνα με τα πρότυπα,

• τα αναφερόμενα έγγραφα και οι επαληθεύσεις έχουν υποβληθεί σε έλεγχο γνησιότητας και είναι συνεπώς αξιόπιστα.

Μέσω σάρωσης του κωδικού QR ή εισαγωγής του αναγνωριστικού πελάτη στον ιστότοπο www.ift-tested.de, εμφανίζεται ο αντίστοιχος κατασκευαστής, εφόσον διαθέτει σήμα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.ift-tested.de.

, Σήμα “ift-tested” – Απλός έλεγχος γνησιότητας των εγγράφων ift, ktisma & aluminioΠοσειδώνας Κώτσιου
Τεχνική Υποστήριξη της Διοίκησης
+30 2310 692041
kotsiou@ift-rosenheim.de