Όταν πρόκειται για τη σχεδίαση και την κατασκευή κουφωμάτων, τα ράουλα αλουμινίου αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή που συνδυάζει υψηλή απόδοση, αντοχή, και αισθητική εμφάνιση. Τα ράουλα αλουμινίου είναι συνήθως τμήματα των κουφωμάτων που χρησιμοποιούνται για την κίνηση των παραθύρων και των πορτών, και προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα που τα καθιστούν ανθεκτικά στο χρόνο και ιδανικά για διάφορες εφαρμογές.

Το αλουμίνιο είναι γνωστό για την αντοχή του στις δυσκολίες του περιβάλλοντος, όπως η υγρασία, οι αλλαγές θερμοκρασίας και η διάβρωση. Αυτή η αντοχή το καθιστά ιδανικό υλικό για την κατασκευή ράουλων που πρέπει να αντέχουν τις κακές καιρικές συνθήκες και να διατηρούν τη λειτουργικότητά τους για πολλά χρόνια. Τα ράουλα αλουμινίου δεν σκουριάζουν και δεν υπολείπονται στην απόδοση τους με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που τα καθιστά κατάλληλα για εξωτερικές εφαρμογές, όπως πόρτες και παράθυρα.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά τους είναι η αισθητική τους. Το αλουμίνιο είναι ευέλικτο ως προς τον σχεδιασμό, και τα ράουλα αλουμινίου προσφέρουν λεία, μοντέρνα γραμμή που μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ. Μπορείτε να επιλέξετε από μια ποικιλία χρωμάτων και φινιρισμάτων που να ταιριάζουν με την εμφάνιση του κτιρίου σας και το προσωπικό σας γούστο.

Παράλληλα, τα ράουλα αλουμινίου μπορούν να συμβάλουν στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου σας. Όταν είναι σωστά σχεδιασμένα και τοποθετημένα, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των απωλειών θερμότητας και στη διατήρηση της δροσερής ή θερμής ατμόσφαιρας εντός του κτιρίου. Επιπλέον, τα ράουλα αλουμινίου μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια, καθώς μπορούν να εξοπλιστούν με συστήματα κλειδώματος και ασφάλειας που προστατεύουν το κτίριο από ανεπιθύμητη πρόσβαση.

Ως αποτέλεσμα της παρέλευσης του χρόνου και της μεγάλης χρήσης, όμως, τα ράουλα αλουμινίου εμφανίζουν φθορά ή χαλάνε. Το αποτέλεσμα είναι να δυσκολεύεται ο χρήστης να ανοίξει τα παντζούρια ή τα κουφώματα, ή να μην μπορεί να τα ανοίξει καθόλου.

Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως η αντικατάσταση στα ράουλα αλουμινίου μπορεί να γίνει αρκετά εύκολα. Μάλιστα, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία αυτή μόνοι σας. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Ας δούμε την απάντηση παρακάτω.

Η διαδικασία για να αλλάξετε τα ράουλα αλουμινίου είναι ιδιαίτερα απλή.

, Ράουλα αλουμινίου: Υψηλή απόδοση και αισθητική επιλογή – Αντικατάσταση φθαρμένων ράουλων: μια απλή διαδικασία, ktisma & aluminio

Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

 • Ανασηκώστε ελαφρά το φύλλο στο οποίο θα πραγματοποιήσετε τη διαδικασία της αντικατάστασης.
 • Στη συνέχεια, το φύλλο θα βγει από τους οδηγούς. Για τον λόγο αυτό, θα χρειαστεί να κρατήσετε το βάρος τουκουφώματος.
 • Έπειτα, στερεώστε το φύλλο σε κάποιο σημείο που είναι ασφαλές, ώστε να έχει μια μικρή κλίση και να μπορείτε να δουλέψετε στο κάτω τμήμα του. Διαφορετικά, σε περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμος χώρος, ακουμπήστε με οριζόντια μορφή το φύλλο στο δάπεδο.
 • Στο βήμα αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι να αφαιρέσετε τα παλιά ροδάκια και να τοποθετήσετε τα καινούργια.
 • Τοποθετήστε εκ νέου το φύλλο στους οδηγούς. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε ότι έχετε πραγματοποιήσει τη διαδικασία σωστά.


Τι θα πρέπει να προσέξετε κατά τη συνολική διαδικασία: Παρά το γεγονός πως η διαδικασία είναι απλή, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε μερικές κινήσεις, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ή βλάβες, όπως:

 • Να ανασηκώσετε το φύλλο από το τζάμι πάντοτε με τη βοήθεια ενός δεύτερου ατόμου. Το βάρος από το φύλλο είναι πολύ μεγάλο, και ο κίνδυνος να γίνει κάποιος τραυματισμός αυξημένος.
  Η ίδια διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί και για τα συρόμενα κουφώματα.
 • Σε περίπτωση που πραγματοποιείτε τη διαδικασία πρώτη φορά, θα πρέπει να ξεκινήσετε από τα παντζούρια, ώστε να βεβαιωθείτε πως θα βρείτε τα απαραίτητα ανταλλακτικά.
 • Όσον αφορά τις σειρές κουφωμάτων, η ποικιλία στα ανταλλακτικά είναι μεγάλη. Σας προτείνουμε να επιλέξετε ράουλα κατασκευασμένα από ανθεκτικά υλικά, όπως για παράδειγμα τεφλόν, ώστε να μη χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία της αντικατάστασης σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαδικασία της αντικατάστασης είναι δύσκολη, όπως για παράδειγμα να έχουν στραβώσει τα ροδάκια. Σε μια τέτοια περίπτωση, ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα σας, ή θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για την αντικατάσταση κουφωμάτων.
 • Παρατηρούμε λοιπόν πως με την κατάλληλη προσοχή, μπορείτε να αντικαταστήσετε εύκολα τα ράουλα στα κουφώματα αλουμινίου σας. Σε περίπτωση δυσκολίας, η επικοινωνία με έναν τεχνικό είναι απαραίτητη.