Όπως έχει γίνει γνωστό το 30% των εισοδηματικών απωλειών που θα υποστούν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων, εξαιτίας της αναγκαστικής μείωσης των ενοικίων κατά 40%, θα το πάρουν πίσω από το Δημόσιο με τη μορφή εκπτώσεων φόρου.

Η «Ν» παρουσιάζει σήμερα αναλυτικούς πίνακες παραδειγμάτων από τους οποίους προκύπτουν τα ποσά των περικοπών, τα ποσά των εκπτώσεων φόρου και τα ποσά των τελικών εισοδηματικών απωλειών που θα έχουν τελικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι υποχρεώνονται από το Δημόσιο να εισπράξουν φέτος ενοίκια μειωμένα κατά 40%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για να υπολογιστεί επακριβώς το ποσό της έκπτωσης φόρου που δικαιούται κάθε ιδιοκτήτης ο οποίος αναγκάστηκε να αποδεχθεί μείωση κατά 40% στα εισπραχθέντα ενοίκια μηνών του 2020, θα δημιουργηθεί στο σύστημα ΤΑΧΙSnet ειδική πλατφόρμα, στην οποία κάθε δικαιούχος ιδιοκτήτης θα κληθεί να υποβάλει ηλεκτρονικά έκτακτη δήλωση από την οποία θα πρέπει να προκύπτει η απώλεια εισοδημάτων από μισθώματα. Προϋπόθεση για να γίνει δεκτή η δήλωση θα είναι να αποδειχθεί η μη είσπραξη των ποσών που θα προκύπτει ότι αντιστοιχούν στο 40% των συμφωνηθέντων μισθωμάτων.

πηγή: nafteboriki.gr – Του Γιώργου Παλαιτσάκη