Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 η ΠΟΒΑΣ πραγματοποίησε το 1ο κλαδικό διαδικτυακό Forum σε συνεργασία με τις εταιρείες Themelio Software, Profilmedia και Profilgroup. Η εκδήλωση είχε διάρκεια 4 ωρών και διεξήχθη στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.

Με κεντρικό σύνθημα “Η ΠΟΒΑΣ Ακούει, Ενημερώνει, Εκπαιδεύει και Απαντά σε όλους και για όλα” και με περισσότερους από 120 συμμετέχοντες, αναλύθηκαν, συζητήθηκαν και απαντήθηκαν ερωτήσεις για θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Οι εισηγητές και η θεματολογία τους ήταν οι εξής:
Γεώργιος Καββαθάς – Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ “Προκλήσεις και ευκαιρίες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”.
Θεόφιλος Παγιάτης – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας “Η ΠΟΒΑΣ στη νέα εποχή”.
Νικόλαος Κεραμίδας – Επιστημονικός Συνεργάτης ΠΟΒΑΣ “Εγκατάσταση κουφωμάτων”.
• Κατερίνα Καλαϊτζάκη – Εκπαιδευτικός Σιβιτανιδείου Σχολής “Τεχνική εκπαίδευση και σύνδεση με τον κλάδο”
• Στέλιος Λαμπρακόπουλος – Επιστημονικός Συνεργάτης ΠΟΒΑΣ “Εξοικονόμηση ενέργειας και πιστοποιήσεις”

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις και τις ερωτήσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Βασικοί προβληματισμοί των κατασκευαστών ήταν το παρεμπόριο και ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η έλλειψη εξειδικευμένων τεχνιτών και η εκπαίδευση, ενώ ερωτήσεις τέθηκαν στους ομιλητές για το πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ”, την πιστοποίηση ΠΟΒΑΣ FPC και τις τεχνικές που αφορούν την εγκατάσταση των κουφωμάτων.

Η ΠΟΒΑΣ ευχαριστεί θερμά του χορηγούς EUROPA, ALUMIL, NEOKEM και τους υποστηρικτές ELVAL COLOUR, ETEM, ALUMINCO, ANALKO, ΚΥΖΗΡΙΔΗΣ για τη στήριξή τους. Επιπροσθέτως, ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν το Web Forum, τους ομιλητές, τις εταιρείες Themelio Software, Profilmedia και Profilgroup, καθώς και τη ΓΣΕΒΕΕ για την ευγενική παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Η Ομοσπονδία δεσμεύεται να διοργανώσει και στο μέλλον παρόμοιες εκδηλώσεις για να δώσει βήμα στους κατασκευαστές να εκφράσουν τις απόψεις τους, ώστε μέσα από ένα γόνιμο διάλογο να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου.