H Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινίου Σιδήρου (Π.Ο.Β.Α.Σ), έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης: «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από την ΠΟΒΑΣ» στο πλαίσιο της Πράξης με Κωδικό ΟΠΣ 5035140, η οποία έχει ενταχθεί με την Αρ. πρωτ. 2703/884/Α3/19.04.2019 (ΑΔΑ 6232465ΧΙ8-Α1Φ) Απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης προγραμμάτων ΕΤΠΑ και ΤΣ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», και την με αριθμ. πρωτ. 4598/31-08-2021 (ΑΔΑ: ΩΑΙ546ΜΤΛΡ-ΘΝΚ) απόφαση για την 1η Τροποποίηση της Πράξης.

Η πράξη χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και την Ελλάδα με εθνικούς πόρους του ΠΔΕ.

Σκοπός της Πράξης είναι η προσαρμογή των ωφελουμένων/εργαζόμενων στις εξελίξεις και απαιτήσεις του νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, μέσω της απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και προσόντων που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της εργασιακής τους θέσης και στη μέγιστη αξιοποίηση των επαγγελματικών τους ικανοτήτων. Συγκεκριμένα στοχεύει στην απόκτηση επίκαιρων γνώσεων και πιστοποιημένων δεξιοτήτων σε 1.150 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο απασχολούνται σε θεματικά αντικείμενα υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας. Η Πράξη αναμένεται να έχει άμεση και θετική επίδραση στη βελτίωση των όρων απασχόλησης και στην ενίσχυση της κινητικότητας των ωφελούμενων/εργαζόμενων, ενώ οι στόχοι του κινούνται παράλληλα με τις κατευθύνσεις του Εθνικού σχεδίου «Ελλάδα 2020», για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση.

Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης, η ΠΟΒΑΣ ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών από υποψήφιους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στην Πράξη από την Τετάρτη 23/11/2022.

Η παρούσα Πρόσκληση θα παραμείνει εν’ ισχύ μέχρι τη συμπλήρωση αριθμού αιτήσεων υποψηφίων ίσου με το πλήθος των ωφελουμένων που προβλέπονται στο άρθρο 2.3. προσαυξημένο κατά 25%, ανά ομάδα περιφερειών.
Σχετικές ανακοινώσεις θα αναρτώνται τακτικά από την ΠΟΒΑΣ στην ιστοσελίδα του έργου https://110.povas.gr

Για την ένταξη τους στο μητρώο ωφελούμενων, οι αιτήσεις συμμετοχής των δυνητικά ωφελούμενων θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης.