Την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 o Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ κος Θεόφιλος Παγιάτης στην πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του καναλιού Open απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων κου Ιορδάνη Χασαπόπουλου και της κα Ανθής Βούλγαρη, σχετικά με τις ανάγκες του κλάδου σε εξειδικευμένους τεχνίτες.

Όπως χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων είπε «η αλήθεια είναι πως αυτή η ανάγκη έχει διατυπωθεί από την Ομοσπονδία μας νωρίτερα, κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας. Η σημερινή πραγματικότητα λέει ότι περίπου επτά στους δέκα εργοδότες συναδέλφους μας δεν βρίσκουν εξειδικευμένους τεχνίτες. Ο κλάδος μας υπέστη μεγάλο πλήγμα μέσα στην κρίση και αυτό δεν ήταν τόσο ξεκάθαρο όσο είναι σήμερα. Αυτό συμβαίνει γιατί και στη χώρα μας δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός ώστε να αποτυπώνονται οι ανάγκες και να λαμβάνονται έγκαιρα τα μέτρα σε απευθείας σύνδεση με την αγορά εργασίας».

Ο κος Παγιάτης επεσήμανε ότι για πρώτη φορά, μετά από σχετική έρευνα της ManpowerGroup αποτυπώνεται και επίσημα πως η ειδικότητα των τεχνικών του κατασκευαστικού κλάδου εισέρχεται στη λίστα των δέκα πρώτων θέσεων εργασίας με τη μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης στην Ελλάδα.

Η ΠΟΒΑΣ σύντομα θα παρουσιάσει τις θέσεις της για την λύση του συγκεκριμένου προβλήματος.