Η Europa στήριξε φέτος το 15ο Συνέδριο «Αλουμίνιο και Αρχιτεκτονικές Κατασκευές», επιλέγοντας να έχει κεντρικό ρόλο στα δρώμενα του κλάδου. Για ακόμη μια χρονιά ήταν Μεγάλος Χορηγός του Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, με ενισχυμένη παρουσία με δύο περίπτερα στο προαύλιο χώρο της αίθουσας συνεδρίου.

, Παρούσα η EUROPA ως μεγάλος χορηγός στο 15ο Συνέδριο Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές Κατασκευές στην Θεσσαλονίκη, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Η Europa παρουσίασε το νέο σύστημα θερμομονωτικού υαλοπετάσματος ECW 50 Hybrid σε πραγματικό δείγμα. Το νέο σύστημα ανοίγει μια νέα εποχή σε επίπεδο αρχιτεκτονικών λύσεων και αισθητικών επιλογών, σε συνδυασμό με υψηλούς συντελεστές επιδόσεων και ευκολία κατασκευής.

Παράλληλα σε δεύτερο επίπεδο την τιμητική του είχε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατασκευαστών αλουμινίου EUROPA THE LAB, το οποίο γιορτάζει τον έναν χρόνο λειτουργίας του. Περισσότεροι από 120 κατασκευαστές σε συνολικά 6 εκπαιδευτικούς κύκλους έχουν εμπιστευθεί το πρόγραμμα με τις εντυπώσεις τους να είναι εξαιρετικά θετικές. Οι κατασκευαστές που επισκέφθηκαν το συνέδριο είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τα στελέχη της Europa και να ενημερωθούν για το πρόγραμμα. Ήδη οι συμμετοχές για τον 7ο εκπαιδευτικό Κύκλο έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να ανακοινωθεί η έναρξή του εντός του επόμενου διαστήματος.

, Παρούσα η EUROPA ως μεγάλος χορηγός στο 15ο Συνέδριο Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές Κατασκευές στην Θεσσαλονίκη, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Κεντρικό μήνυμα της φετινής διοργάνωσης αποτέλεσε το “Green Business”, καθώς το συνέδριο επικεντρώνεται σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και εξέλιξης του κλάδου του αλουμινίου! Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με panel για το πώς οι επιχειρήσεις του κλάδου θα ενταχθούν στην κούρσα της Bιώσιμης Aνάπτυξης, αλλά και τι σημαίνει η Βιώσιμη Ανάπτυξη για διαφορετικούς κλάδους όπως οι μελετητές, οι τεχνικές εταιρείες, οι developers, οι παραγωγοί και οι κατασκευαστές αλουμινίου και πώς επηρεάζεται η αλυσίδα των τομέων αυτών από τα προβλήματα της εποχής. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις στο πάνελ γύρω από την Ψηφιοποίηση και τον Αυτοματισμό των εργασιών, τις νέες τεχνολογίες και τη ρομποτική και το πώς αυτές επηρεάζουν τη λειτουργία των αρχιτεκτόνων, των παραγωγών υλικού και των κατασκευαστών. Τέλος, η αυλαία έπεσε με τη συζήτηση για την ανάδειξη των προϊόντων αλουμινίου και τα επιχειρήματα γύρω από το πράσινο αλουμίνιο, εμβαθύνοντας σε έννοιες όπως το Green Marketing και το Green Washing αλλά και τις ευκαιρίες γύρω από το branding του αλουμινίου σήμερα και στο μέλλον!

, Παρούσα η EUROPA ως μεγάλος χορηγός στο 15ο Συνέδριο Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονικές Κατασκευές στην Θεσσαλονίκη, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Διαχρονικά στο πλαίσιο του Συνεδρίου βραβεύονται τα σημαίνοντα πρόσωπα του χώρου του αλουμινίου στα Βραβεία Alumini. Στην κατηγορία Νέος Αλουμινοκατασκευαστής, το Βραβείο κέρδισε ο κατασκευαστής αλουμινίου Μιχάλης Καλτερεμίδης, ο οποίος είναι απόφοιτος του εκπαιδευτικού προγράμματος EUROPA THE LAB, όπου ευχαρίστησε την Europa για την συνεργασία που είχε μαζί της.

Στα πλαίσια των Βραβείων Αρχιτεκτονικής που πραγματοποιήθηκαν ως μέρος-θεσμός του συνεδρίου παρουσιάστηκαν αρκετά έργα Europa με συμμετοχές κατασκευαστών από όλη την επικράτεια.

Επόμενο ραντεβού με τους κατασκευαστές η έκθεση XENIA όπου η Europa θα έχει σημαντική παρουσία με προβολή όλων των νέων προϊόντων της σε πραγματικά δείγματα.