Τις προτάσεις του κλάδου για την επόμενη μέρα παρουσίασε ο κ. Θεόφιλος Παγιάτης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» στις 2/5/20, προβάλλοντας συγχρόνως τις επιχειρήσεις του κλάδου, τα ποιοτικά προϊόντα που παράγουν και την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια σε όλα τα επίπεδα και καθιστούν τον κλάδο σημαντικό για την οικονομία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Κατασκευαστών Αλουμινίου και Σιδήρου, οι προτάσεις που κατατέθηκαν και στην ΓΣΕΒΕΕ είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα.

«Θέλουμε τα μέτρα να μην είναι υποστηρικτικά στη κατεύθυνση απλής χρηματοδότησης και αύξησης δανεισμού των επιχειρήσεων. Θέλουμε συνδυαστικά μέτρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παγιάτης, ζητώντας από την κυβέρνηση την έναρξη των προγραμμάτων «Εξοικονομώ κατ΄οίκον» και Ηλέκτρα, με ταυτόχρονη αύξηση των σχετικών κονδυλίων, μείωση γραφειοκρατίας για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ και «την τυπική εφαρμογή του πλαισίου αποπληρωμής που προβλέπεται» καθώς και φοροαπαλλαγή 40% για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας με ίδια κεφάλαια.