Η σταδιακή άρση των περιορισμών, που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, άνοιξε τον δρόμο για την πρώτη δράση της εθελοντικής ομάδας της εταιρείας μας, τους ALUMIL Green Ambassadors!

Η ομάδα, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας, επέλεξε να λάβει μέρος στην οργανωμένη ενέργεια καθαρισμού της παράκτιας ζώνης στην περιοχή του Ποταμού της Επανομής, στο νομό Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα
Ο Δήμος Θερμαϊκού, στα πλαίσια του ετήσιου θεσμού «Ευρωπαϊκή Ημέρα  Θάλασσας» απέστειλε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε εθελοντικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιούνται στους τομείς των αστικών παρεμβάσεων.

Η ALUMIL ανταποκρίθηκε άμεσα και με τη σειρά της έκανε ένα μεγάλο κάλεσμα προς όλο το προσωπικό της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς. Οι ενδιαφερόμενοι δήλωσαν συμμετοχή και έλαβαν το μπλουζάκι με το λογότυπο της ομάδας “Green Ambassadors”, καθώς και οδηγίες για τη δράση και την τοποθεσία της.

Η συμμετοχή
Το Σάββατο 8 Μαΐου, 70 εργαζόμενοι της ALUMIL έδωσαν το παρών στο σημείο συνάντησης – κάποιοι εκ των οποίων μαζί με  τις οικογένειές τους. Παράλληλα, η ενέργεια υποστηρίχθηκε και από άλλες ομάδες, η κάθε μία από τις οποίες συνέβαλε με τον τρόπο της στο εγχείρημα. Έτσι, μαζί με τους Green Ambassadors συμπορεύτηκαν οι: Εθελοντική Δράση Θερμαϊκού, Save  Your Hood, Σ.Ε.Α.Κ.Μ. ΑΡΙΩΝ, Φίλοι Φαναρίου -  Natura  Επανομής, ΕΝΑΛΕΙΑ και εργαζόμενοι καθαριότητας & περιβάλλοντος του Δήμου Θερμαϊκού. Μια συλλογική προσπάθεια που λειτούργησε ομαλά και απέφερε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο καθαρισμός
Μετά τη συνάντησή τους στο σημείο εκκίνησης, οι “ALUMIL Green  Ambassadors” προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο εξοπλισμό από την ομάδα συντονισμού, ώστε να προχωρήσουν στον καθαρισμό. Ο εξοπλισμός περιλάμβανε: γάντια μιας χρήσης, ειδικές τσιμπίδες για περισυλλογή απορριμμάτων, σακούλες σκουπιδιών και ειδικές σακούλες σε μορφή διχτυού για τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Φυσικά, όλοι οι συμμετέχοντες φορούσαν μάσκα και διατηρούσαν αποστάσεις για προστασία από τον ιό SARS-CoV-2. Η ομάδα απλώθηκε στον παραλιακού άξονα, μέρος του οποίου αποτελεί και προστατευμένη περιοχή Natura με πλούσια χλωρίδα. Τα μέλη των Green Ambassadors γέμισαν τις σακούλες τους, καθαρίζοντας μια ιδιαίτερα εκτεταμένη έκταση. Ο τελικός απολογισμός ήταν 182 σακούλες Οι 80 από αυτές περιείχαν σκουπίδια και οι 102 ανακυκλώσιμα υλικά που μαζεύτηκαν από τους εθελοντές

, Οι Green Ambassadors της ALUMIL σε δράση!, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Δύναμη για τη συνέχεια
Ο εθελοντικός καθαρισμός στην περιοχή του Ποταμού της Επανομής, αποτέλεσε την πρώτη επίσημη δράση των Green Ambassadors της ALUMIL. Η επιτυχία του εγχειρήματος, η αρμονική συνεργασία με τον Δήμο και τις υπόλοιπες ομάδες και η μεγάλη συμμετοχή, απέδειξαν πως η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι κάτι ανέφικτο. Με επιμονή, οικολογική συνείδηση, σωστή οργάνωση και μεράκι, μπορούμε όλοι να απλώσουμε ένα ιδιότυπο «δίχτυ» που θα προστατεύει τις περιοχές στις οποίες ζούμε και δραστηριοποιούμαστε από όλα όσα τις μολύνουν και υποβαθμίζουν την ποιότητα διαβίωσης. Για την ALUMIL, αυτό αποτελεί μια σταθερή  προτεραιότητα και οι Green Ambassadors δίνουν την υπόσχεση να συνεχίσουν με αντίστοιχες ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης το προσεχές διάστημα.