Η ευρωπαϊκή βιομηχανία αλουμινίου, υπό καθεστώς ενεργειακού «πολέμου» αγωνίζεται να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες, μειώνοντας δραματικά την παραγωγή, αυξάνοντας κατακόρυφα τις τιμές και αναζητώντας λιγότερο ενεργοβόρες λύσεις. Παράλληλα, ανακοινώνονται ολοένα και περισσότερα λουκέτα εργοστασίων και απώλειες θέσεων εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ευρώπη έχει ήδη απωλέσει το 50% της παραγωγής αλουμινίου κατά τη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε, καθώς δεν δύναται να ανταποκριθεί στο τεράστιο ενεργειακό κόστος.

Υπό δραματικές συνθήκες, η ελληνική βιομηχανία αλουμινίου εξακολουθεί να στηρίζει την οικονομία της χώρας μας, σημειώνοντας σημάδια ανάκαμψης και προσαρμοστικότητας κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Είναι χαρακτηριστικό, λοιπόν, ότι επιστρέφει η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση για το αλουμίνιο, συγκεντρώνοντας και πάλι τους εκπροσώπους και επαγγελματίες του.  Η έκθεση Ελληνικό Αλουμίνιο 2022 πρόκειται να λάβει χώρα από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.
Το περιοδικό μας, «Κτίσμα & Αλουμίνιο» όπως κάνει εδώ και δεκαετίες, θα βρεθεί για ακόμα μια φορά στο πλευρό των ανθρώπων του αλουμινίου, σε ένα καλαίσθητο stand, εκπροσωπώντας επάξια τον κλαδικό Τύπο και φέροντας την ευθύνη της ολοκληρωμένης, έγκριτης ενημέρωσης των επαγγελματιών.
Παράλληλα, αφορμή για αισιοδοξία στον κλάδο των κατασκευαστών αλουμινίου και της βιομηχανίας εν γένει, αποτελούν οι νεότερες απαιτήσεις σχετικά με την ενεργειακή ανακαίνιση του κτιριακού αποθέματος στην Ευρώπη και παντού στον κόσμο.

Σε αυτά τα πλαίσια διοργανώνεται το 49ο Συνέδριο Παραθύρων και Πετασμάτων του Rosenheim, από τις 12 έως τις 13 Οκτωβρίου. Το Συνέδριο αναμένεται  να αποτελέσει έναν κόμβο διαλόγου και ενημέρωσης σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, την ανακύκλωση των υλικών και την ανάπτυξη της αγοράς κουφωμάτων μέχρι το 2025.

Όπως πάντα, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας, θα βρείτε όλα τα νεότερα συστήματα της αγοράς , καθώς και αναλυτικές ειδήσεις για κάθε τι που αφορά τον κλάδο. Επιπλέον, στις σελίδες μας φιλοξενούμε μια ιδιαίτερα διαφωτιστική ανάλυση σχετικά με μια απ’ τις σοβαρότερες απειλές των ηλεκτροστατικά βαμμένων κουφωμάτων αλουμινίου – της νηματοειδούς διάβρωσης, με την υπογραφή του χημικού και οικονομολόγου κου Κοττορού.