Λίγο πριν το καλοκαίρι, είναι επιτακτική η ανάγκη να προετοιμαστούμε για τις καιρικές συνθήκες αλλά και για τους ανεπιθύμητους εισβολείς της θερινής περιόδου. Στο τεύχος αυτό, λοιπόν, παρουσιάζουμε τις πλέον σύγχρονες λύσεις στον τομέα των αντικωνωπικών συστημάτων. Με ένα ειδικό αφιέρωμα στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, όπως η ALUMIL, η EUROPA, η BELCO, η PRIVAL, η PRIMO, η VIOMAL, η ΔΟΥΚΑΣ, η THIRAL και η ROLLSTOP, εξερευνούμε τις πρωτοποριακέςτεχνολογίες και τις καινοτόμες προσεγγίσεις που διαμορφώνουν το μέλλον του κλάδου.

Επιπλέον φιλοξενούμε στις σελίδες μας ένα αναλυτικό αφιέρωμα στα συστήματα σκίασης και συγκεκριμένα τις πέργκολες αλουμινίου. Ηγέτιδες εταιρείες του χώρου, όπως η ALFA, η EXALCO, η EUROPA, η ALUMIL, η VIOMAL, η ROLOPROTECTION και η BIOBERGO παρουσιάζουν συστήματα πέργκολας που συνδυάζουν λειτουργικότητα και ύψιστη αισθητική.

Παράλληλα, στο τεύχος αυτό εξερευνούμε το ALUMIL Build, το πρωτοποριακό online λογισμικό της κορυφαίας βιομηχανίας ALUMIL, που μεταμορφώνει την καθημερινότητα των κατασκευαστών, καθιστώντας τη διαδικασία της κατασκευής “παιχνίδι” ευκολίας και αποδοτικότητας.

Στη συνέχεια ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Πράσινης Ανάπτυξης και τις στρατηγικές απανθρακοποίησης της βιομηχανίας αλουμινίου, που συζητήθηκαν στα πλαίσια του Συνεδρίου COP28. Από καινοτόμες διαδικασίες παραγωγής με χαμηλές εκπομπές έως την προαγωγή της ανακύκλωσης και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αυτές οι πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τη στρατηγική πορεία προς έναν πιο βιώσιμο και αποδοτικό τρόπο παραγωγής και χρήσης του αλουμινίου.

Παράλληλα, στις σελίδες μας ενημερωθείτε για όλα τα νεότερα του κλάδου μας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και γνωρίστε τα νέα, πρωτοποριακά συστήματα και προϊόντα αλουμινίου. Πλέον, το ift Rosenheim ανοίγει νέους ορίζοντες για τις εταιρείες που επιθυμούν πρόσβαση στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, προσφέροντας την πιστοποίηση NFRC, που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την επιτυχή πώληση κουφωμάτων.

Στα καθ’ ημάς, οι εταιρείες ARCH WINDOWS-Ξανθόπουλος και SYNTHESIS παρουσιάζουν καινοτόμες λύσεις, φέρνοντας νέα εποχή στον τομέα των κουφωμάτων πανελλαδικά. Η κορυφαία εταιρεία Exalco συμμετέχει σε νέα, πρωτοποριακά projects, όπως είναι το πρώτο σπίτι-κάψουλα στην Ελλάδα, ενώ η Europa ολοκληρώνει δώδεκα εκπαιδευτικούς κύκλους του προγράμματος Europa The Lab και πραγματοποιεί επιτυχημένα road-shows σε περιφερειακές πόλεις της χώρας μας.

Τέλος, η συμμετοχή της ALUMIL στην πρωτοβουλία RecAL του Horizon Europe αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εταιρεία προς την κατεύθυνση της μέγιστης και αποδοτικής ανακύκλωσης αλουμινίου, στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας για βιώσιμη παραγωγή.