Λίγο πριν κλείσουμε την ύλη του τεύχους που κρατάτε στα χέρια σας, έλαβε χώρα μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή και, κατ’ επέκταση την ελληνική βιομηχανία αλουμινίου, αλλά και όλη την αλυσίδα αξίας που την περιβάλλει. Η απόφαση για τη συμπερίληψη του αλουμινίου, της αλουμίνας και του βωξίτη στη λίστα των κρίσιμων πρώτων υλών της Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρνει νέα ελπίδα για μια νέα φάση ανάπτυξης.

Η απόφαση αυτή αναγνωρίζει τη στρατηγική σημασία του αλουμινίου για την πράσινη μετάβαση και δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τον κλάδο στη χώρα μας, αποτελώντας μια καίρια εξέλιξη και ένα σημαντικό σκαλοπάτι για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση της αειφορίας.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο «παράθυρο ελπίδας» για νέες συνεργασίες και επενδύσεις, που αναμένεται να δώσει νέα πνοή στον κλάδο μας.

Η απόφαση που ελήφθη αποτελεί πραγματικά μια σημαντική επιτυχία για τη Eurometaux υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Μυτιληναίου. Ο ίδιος, με συνεχείς συναντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και συστηματική πίεση, κατάφερε να πείσει για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ευρωπαϊκή βιομηχανία. Με τις επικριτικές δημόσιες εκθέσεις του, κατόρθωσε να κινητοποιήσει την ευρωπαϊκή κοινότητα, προς τη λήψη της ιστορικής αυτής απόφασης.

Επιπλέον, για το τεύχος αυτό έχουμε ετοιμάσει ένα ειδικό αφιέρωμα στην αγορά των καγκελών. Ανακαλύψτε τις τελευταίες τάσεις και τις προηγμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες Alumil, Europa, Etem, Panidis, Exalco και Profilco και κάντε τη σωστή επιλογή για τις οικογενειακές και επαγγελματικές σας ανάγκες.

Όπως πάντα, στην ύλη μας περιλαμβάνονται όλα τα νεώτερα, πρωτοποριακά συστήματα που έκαναν πρόσφατα την εμφάνισή τους στην αγορά αλλά και όλες οι σημαντικές ειδήσεις που αφορούν τον κλάδο του αλουμινίου, τόσο σε διεθνές όσο και σε εγχώριο επίπεδο. Στα καθ’ ημάς, ενημερωθείτε για τις μοναδικές δυνατότητες και παροχές του νέου προγράμματος “Εξοικονομώ Ανακαινίζω για νέους” που αφορά την ηλικιακή ομάδα 18 έως 39 ετών.

Παράλληλα, στις σελίδες μας θα βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα για τη χρήση του ελαφρού μετάλλου – για παράδειγμα, ως μέσο μεταφοράς ενέργειας υδρογόνου. Ανακαλύψτε, επίσης, όλα τα σύγχρονα κράματα αλουμινίου που χρησιμοποιούνται σήμερα χάρη στις μοναδικές τους ιδιότητες, και ενημερωθείτε για τους τρόπους αποφυγής του φαινομένου του «ιδρώτα» για κουφώματά σας.