Η Europa για ακόμη μια φορά ήταν χορηγός στα ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΟΜΕΣ που διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία από το ομώνυμο περιοδικό. Στο πλαίσιο της ίδρυσης του φορέα σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa, τα “Βραβεία ΔΟΜΕΣ” πλέον μετονομάστηκαν σε “Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής”. Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020 πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Ιουλίου, στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138).
Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, η εκδήλωση ήταν κλειστή και παρευρέθηκαν μόνο οι αρχιτέκτονες, φιναλίστ των βραβείων. Ωστόσο, η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω των λογαριασμών του DOMa στα social media.

Οι φετινές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 191 στις εξής τέσσερις (4) κατηγορίες βραβείων:
• Βραβείο Καλύτερου Πραγματοποιημένου Έργου: Κατοικία με Τέσσερις Κήπους, Λευκωσία Κύπρος, draftworks*architects
• Βραβείο Καλύτερου Πρώτου Έργου Νέου Αρχιτέκτονα:
Κατοικία στις Αχλαδιές, Σκιάθος, Σποράδες, ALOS
• Βραβείο Καλύτερης Νέας Αρχιτεκτονικής Σε Υφιστάμενο Κτήριο: Αποκατάσταση Αίθουσας Συναυλιών, Ωδείο Αθηνών atelier 66, tense architecture network_TAN
• Βραβείο Καλύτερης Μελέτης: Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Φλώρινα
Κωνσταντίνος Γρίβας, Στυλιανός Ζερεφός
• Βραβείο Συναδέλφων Καλύτερου Πραγματοποιημένου Έργου: Κατοικία με Τέσσερις Κήπους, Λευκωσία, Κύπρος draftworks*architects
• Βραβείο Συναδέλφων Καλύτερης Μελέτης: Linear Habitat. Συγκρότημα κατοικιών, Μάνη, Μεσσηνία Κωνσταντίνος Πυλιώτης, Αλκιβιάδης Πυλιώτης

Επίσης για τρίτη συνεχή χρονιά απονεμήθηκαν και τα Βραβεία Συναδέλφων, όπου κριτές ήταν οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες, υποψήφιοι για τις κατηγορίες «Πραγματοποιημένο έργο» και «Μελέτη».

Η παρουσία της Europa εστιάστηκε στα νέα αρχιτεκτονικά συστήματα αλουμινίου που ανέπτυξε η εταιρία τον τελευταίο χρόνο, με έμφαση στο πρωτοποριακό συρόμενο σύστημα ESS34 Hybrid με στενό γάντζο, minimal σχεδιασμού και πληθώρα κατασκευαστικών δυνατοτήτων, για οικιστικές και ξενοδοχειακές εφαρμογές. Με πλάτος μόλις 25mm χαρίζει σχεδόν ανεμπόδιστη θέα σε κάθε άνοιγμα, περισσότερο φωτισμό στον χώρο και μια minimal αισθητική, με την σφραγίδα ποιότητας της Europa.

Η Europa για σειρά ετών στέκεται στο πλευρό του αρχιτεκτονικού κλάδου με στόχο την ενίσχυση και στήριξη της αρχιτεκτονικής δημιουργίας και έκφρασης σε κάθε της πτυχή.