Η Europa για ακόμη μια χρονιά είναι χορηγός στα ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΟΜΕΣ που διοργανώνονται από το περιοδικό ΔΟΜΕΣ. Στο πλαίσιο της ίδρυσης του φορέα σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa, τα ‘Βραβεία ΔΟΜΕΣ’ πλέον μετονομάζονται σε ‘Βραβεία Ελληνικής Αρχιτεκτονικής’. Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2020 θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Ιουλίου, στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη / Πειραιώς 138 (20:00 – 22:00).

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, η εκδήλωση θα είναι κλειστή – θα παρευρεθούν μόνο οι φιναλίστ των βραβείων – αλλά θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω των λογαριασμών του DOMa στα social media. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Οι φετινές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 191 στις τέσσερις (4) κατηγορίες των βραβείων. Οι κατηγορίες είναι οι εξής:
Πραγματοποιημένο έργο
Πραγματοποιημένο έργο νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτίριο
Πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα
Μελέτη

Επίσης για τρίτη συνεχή χρονιά θα απονεμηθούν και τα Βραβεία Συναδέλφων, όπου κριτές ήταν οι αρχιτέκτονες που συμμετείχαν ως υποψήφιοι για τις κατηγορίες «Πραγματοποιημένο έργο» και «Μελέτη».

Η Europa για σειρά ετών στέκεται στο πλευρό του αρχιτεκτονικού κλάδου με στόχο την ενίσχυση και στήριξη της αρχιτεκτονικής δημιουργίας και έκφρασης σε κάθε της πτυχή.