Ο παγκοσμίως καταξιωμένος αρχιτέκτονας Μανουέλ Άϊρες Ματέους, ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Aires Mateus e Associados, βρέθηκε την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη. Τη διάλεξη στήριξε με την αργυρή χορηγία η Aluminco, η οποία πάντα δίπλα στην αρχιτεκτονική κοινότητα, την στηρίζει ενεργά, με πράξεις που αποδεικνύουν την προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

Ο πολυβραβευμένος Πορτογάλος αρχιτέκτονας, ο οποίος υπήρξε μαθητής των Γκοντζάλο Μπίρνε και Αλβάρο Σίζα, παρουσίασε μία σειρά έργων του, τονίζοντας την σημασία της ιστορίας και του φυσικού περιβάλλοντος ως πηγή έμπνευσης και διευκρίνισε τον ρόλο της αρχιτεκτονικής στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη μακρόχρονη δραστηριότητά του και την εμπειρία του πάνω στον σχεδιασμό μιας αρχιτεκτονικής λιτότητας (με πέτρα, γήινες υφές, αίθρια κ.ά), ήπιας και φιλικής προς το περιβάλλον. Μιας αρχιτεκτονικής που συνεχίζει την παράδοση του μοντέρνου σε έργα μικρής αλλά και μεγαλύτερης κλίμακας (ιδιωτικές κατοικίες σε επιβλητικά μεσογειακά τοπία, δημόσια κτίρια ενταγμένα σε ιστορικούς χώρους κλπ).

Η ALUMINCO παρευρέθηκε στην διοργάνωση και παρουσίασε την νέα συλλογή premium συστημάτων αλουμινίου SKYLINE!

Η σειρά αυτή «συνομιλεί» με την αρχιτεκτονική αναζητώντας την έννοια της ατμόσφαιρας σε σύγχρονο, οικολογικό, λιτό σχεδιασμό με καθαρή minimal διαχρονική γραμμή και μοντέρνο αρχιτεκτονικό dna. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το Skyline concept, στο stand της ALUMINCO μαζί με άλλα εμβληματικά προϊόντα της εταιρίας.

Ανακαλύψτε περισσότερα στο skylinesystems.gr

, Η ALUMINCO αργυρός χορηγός στην ομιλία του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Manuel Aires Mateus στην Αθήνα!, Κτίσμα & Αλουμίνιο