Η ALUMIL συμμετείχε στο πρόσφατο 𝗧𝗵𝗲 𝗕𝗜𝗠 𝗖𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗲𝗻𝗰𝗲, ένα σημαντικό συνέδριο, που διεξήχθη σε συνδιοργάνωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και της BOUSSIAS Events. Η εκδήλωση, που συγκέντρωσε την προσοχή μηχανικών από Ελλάδα και εξωτερικό, ήταν αφιερωμένη στην τεχνολογία του Building Information Modelling, το οποίο αποτελεί, σε διεθνές επίπεδο, το βασικό συστατικό της ψηφιακής εποχής όσον αφορά στη βιομηχανία του κατασκευαστικού κλάδου.

Η παρουσία της ALUMIL
Ως ηγέτιδα στον κλάδο των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, η ALUMIL παρακολουθεί στενά τις νέες εξελίξεις στον αρχιτεκτονικό και κατασκευαστικό κλάδο. Γι’ αυτό, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη BIM που περιλαμβάνει βασικές τυπολογίες πολλών συστημάτων της, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί σε περιβάλλον REVIT, ώστε να χρησιμοποιούνται από τους συνεργάτες της στη φάση του ψηφιακού σχεδιασμού των έργων τους.

, Η ALUMIL στο BIM Conference, ktisma & aluminio

Στο συνέδριο πήρε μέρος ως ομιλητής ο Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας, κ. Φίλιππος Δομαζινάκης. Ο τίτλος της παρουσίασης του κυρίου Δομαζινάκη ήταν «BIM for Manufacturers in the AEC Industry/ΒΙΜ για κατασκευαστές στην κατασκευαστική βιομηχανία». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο επικεφαλής του RnD της ALUMIL στάθηκε στα παρακάτω σημεία:

  • Η σημασία του να παρέχονται BIM αρχεία από πλευράς των κατασκευαστών κατά τη μελέτη ενός έργου.
  • Η δυνατότητα της μεθοδολογίας BIM να προβλέψει κατασκευαστικά λάθη, μειώνοντας το τελικό κόστος κατασκευής ενός έργου.
  • Το περιεχόμενο ενός BIM Object που αποτυπώνει ένα κούφωμα ALUMIL (παρουσιάστηκαν παραδείγματα συστημάτων της εταιρείας και εξειδικευμένων λογισμικών).
  • Η στρατηγική της ALUMIL με στόχο την παραγωγή περιεχομένου BIM σύμφωνα με προδιαγραφές ISO.
  • Η εδραίωση κουλτούρας BIM εντός ενός οργανισμού του βεληνεκούς της ALUMIL.
  • Παρουσίαση 3 σημαντικών διεθνών έργων στα οποία συμμετείχε η ALUMIL και είχαν απαίτηση για περιεχόμενο BIM.

, Η ALUMIL στο BIM Conference, ktisma & aluminio

Στην πρώτη γραμμή της νέας εποχής
Το BIM (Building Information Modelling) αποτελεί ένα σύνολο διαδικασιών σε ένα δομημένο ψηφιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο γίνεται χρήση διαφορετικών τεχνολογιών και μεθοδολογιών, προκειμένου να εκπονηθούν μελέτες για έργα. Ουσιαστικά, η  μεθοδολογία BIM είναι το μέλλον των κατασκευών. Εφαρμόζεται σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που εμπλέκονται σε ένα έργο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα στάδια (από τον σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση και τη συντήρηση).  Η ALUMIL έχει δημιουργήσει μια σελίδα αφιερωμένη στο BIM, ενώ παράλληλα, δημοσιεύει όλα τα BIM objects της στη διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα bimobject.com.

, Η ALUMIL στο BIM Conference, ktisma & aluminio