Το εκκεντρικό κτίριο «Haesley Condominium» στη Νότια Κορέα του διάσημου Ιάπωνα αρχιτέκτονα Shigeru Ban αποτελεί ένα κράμα αρχιτεκτονικής που συνδυάζει αρμονικά ξύλο, πέτρα, γυαλί και αλουμίνιο. Χαρακτηριστικό του κτιρίου είναι πως η οροφή του υποστηρίζεται από μια συστοιχία ξύλινων δοκών, δημιουργώντας ένα σύνολο από γυάλινους θόλους. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το κτίριο που στεγάζει την λέσχη του γκολφ «Nine Bridges», μιας από τις πιο εμβληματικές στη Νότια Κορέα και αποτελείται από το κυρίως κτίριο, VIP αίθουσα, καζίνο και προσωπικές σουίτες.

Για τις άκρως απαιτητικές ανάγκες του έργου επιλέχτηκαν τα αρχιτεκτονικά συστήματα της ALUMIL, η οποία εξόπλισε το κτίριο με το καινοτόμο minimal συρόμενο SUPREME S650 PHOS με ενσωματωμένες ηλεκτρικές κάθετες σίτες. Πρόκειται για ένα συρόμενο θερμομονωτικό σύστημα που παρέχει μέγιστη άνεση και εξαιρετική λειτουργικότητα. Ο minimal σχεδιασμός του με πολύ λεπτά προφίλ και η δυνατότητα δημιουργίας συρόμενων κουφωμάτων πολύ μεγάλων διαστάσεων με κρυφά φύλλα, ενισχύουν τον φυσικό φωτισμό και την οπτική επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον.

Οι άρτια καταρτισμένοι μηχανικοί της ALUMIL κατάφεραν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του συγκεκριμένου έργου μέσα από καινοτόμες λύσεις. Στο επίπεδο της θερμικής απόδοσης το SUPREME S650 PHOS ανταποκρίθηκε στις υψηλές απαιτήσεις που προέκυψαν λόγω των τοπικών ακραίων θερμοκρασιακών μεταβολών και τα υψηλά επίπεδα υγρασίας. Οι τεχνικές λύσεις που επιλέχθηκαν και εφαρμόστηκαν στο έργο εξασφάλισαν τη διατήρηση της εσωτερικής θερμικής άνεσης, καθώς και την απουσία υγροποίησης σε οποιεσδήποτε συνθήκες θερμοκρασιακά ακραίου χειμώνα και υγρού ή θερμού καλοκαιριού.

Τόσο οι υψηλές επιδόσεις, όσο και η πληθώρα των προσφερόμενων εναλλακτικών λύσεων (διπλοί ή τριπλοί υαλοπίνακες, γωνιακές κατασκευές, ενσωματωμένες σίτες, ηλεκτρική κίνηση κουφώματος, συνεπίπεδος οδηγός με μάρμαρο κ.α.), καθιστούν το SUPREME S650 PHOS μία κορυφαία επιλογή για τοποθέτηση σε μοντέρνα και πολυτελή κτίρια.

Διαθέτοντας 30 και πλέον χρόνια εμπειρίας, η ALUMIL πρωταγωνιστεί τόσο στο εγχώριο, όσο και στο διεθνές στερέωμα με έργα σε κάθε γωνιά της γης που έχουν επιμεληθεί από διεθνώς διακεκριμένοι αρχιτέκτονες.

https://www.youtube.com/watch?v=RCJPEESgf4E&t=2s