Πάντα συνεπής στο «ραντεβού» της με την εγχώρια και διεθνή αρχιτεκτονική κοινότητα, η εταιρεία υποστήριξε πρόσφατα, ως μεγάλος χορηγός, μια σημαντική εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα ο φορέας σύγχρονης αρχιτεκτονικής DOMa. Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τεύχους του περιοδικού DOMa, διοργανώθηκε διάλεξη με προσκεκλημένους τον Μauricio Pezo και τη Sofia von Ellrichshausen, συνιδρυτές του αρχιτεκτονικού γραφείου Pezo von Ellrichshausen, με έδρα την Concepción της Χιλής.

Οι δύο προσκεκλημένοι αρχιτέκτονες, με επαγγελματική πορεία άνω των 2 δεκαετιών, παρουσίασαν το έργο τους και την ιδιαίτερη προσέγγισή τους, που συνδυάζει την αρχιτεκτονική με τη ζωγραφική. Κατά τη διάρκεια της διάλεξης, οι αρχιτέκτονες παρουσίασαν έργα τους από διάφορες χώρες του κόσμου (Χιλή, Ισπανία, Αυστραλία κ.λπ.), συζητώντας τόσο για προσωρινές τους εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια εκθέσεων όσο και για μόνιμα κτισμένα έργα.

, Η ALUMIL μεγάλος χορηγός σε διάλεξη που διοργάνωσε ο φορέας DOMa, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο της εκδήλωσης, στο stand της ALUMIL, παρουσιάστηκε το νέο σύστημα ρολού σίτας οριζόντιας κίνησης INTEGRATED FLYSCREEN IFS. Το συγκεκριμένο σύστημα, πέραν της ολοκληρωμένης προστασίας που προσφέρει έναντι των εντόμων, είναι ιδανικό για κάθε σύγχρονη κατασκευή, καθώς ακολουθεί την τάση του minimal, αναβαθμίζοντας αισθητικά το τελικό αποτέλεσμα.

, Η ALUMIL μεγάλος χορηγός σε διάλεξη που διοργάνωσε ο φορέας DOMa, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Η ALUMIL, διαχρονικά, τιμά το έργο και το όραμα των αρχιτεκτόνων και στέκεται αρωγός σε πρωτοβουλίες όπως αυτή το DOMa, που έχουν στόχο την ανάδειξη και προώθηση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.