Η ALUMIL, ολοκληρώνοντας 20 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας στη BAU, έλαβε μέρος με μεγάλη επιτυχία στην κορυφαία διεθνή έκθεση του οικοδομικού κλάδου «BAU 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 14 – 19 Ιανουαρίου στη Γερμανία, στο εκθεσιακό κέντρο Μονάχου «Messe München».

Εκατοντάδες επισκέπτες παρευρέθηκαν στο υπερσύγχρονο διώροφο stand της ALUMIL, ώστε να δουν από κοντά τα νέα καινοτόμα συστήματα αλουμινίου της εταιρείας, κάποια από τα οποία ενσωματώνουν διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Μεταξύ των αρχιτεκτονικών συστημάτων της εταιρείας που βρίσκονται στη αιχμή του δόρατος των τεχνολογικών εξελίξεων, ξεχώρισαν τα minimal συρόμενα και ανασυρόμενα συστήματα της εταιρείας, που παρουσιάστηκαν σε εντυπωσιακές διαστάσεις με ύψος που άγγιζε τα 3,30 μ. Συγκεκριμένα τις εντυπώσεις έκλεψαν το SUPREME S650 Eclipse, μία νέα έκδοση του SUPREME S650 PHOS με χωνευτό οδηγό στο δάπεδο, το ηλεκτροκίνητο συρόμενο SUPREME S650 e-Motion με γωνιακή τυπολογία, η εντυπωσιακή πόρτα εισόδου SUPREME SD115 PIVOT με το εξαιρετικό design που τη διακρίνει, καθώς επίσης και η νέα σειρά για minimal ανασυρόμενα SUPREME S690 PHOS που παρουσιάστηκε ως concept για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη έκθεση – μία μοναδική καινοτομία της ALUMIL στην κατηγορία των ανασυρόμενων με διεθνή πατέντα. Επιπλέον, η  πτυσσόμενη πόρτα SUPREME SF85 ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, χάρη στον στιβαρό και ταυτόχρονα minimal σχεδιασμό της με πολύ λεπτά προφίλ.

Φυσικά, δεν μπορούσε να μην ξεχωρίσει και το νέο minimal συρόμενο SMARTIA M630 PHOS, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει σύντομα μία περιζήτητη σειρά, καθώς συνδυάζει πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως στενό γάντζο και προφίλ κρυμμένα μέσα στην τοιχοποιία, πολύ χαμηλό οδηγό στο ίδιο επίπεδο με το δάπεδο και μία εκλεπτυσμένη λαβή με έξυπνο κλείδωμα, η οποία αποτελεί διεθνώς κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία.

Όσον αφορά στις λύσεις εξωτερικών χώρων, η νέα βιοκλιματική πέργκολα SMARTIA PG160P Santorini εντυπωσίασε χάρη στον υπερσύγχρονο σχεδιασμό και την υψηλή αισθητική της. Μάλιστα, η πέργκολα παρουσιάστηκε μέσω VR (Εικονική Πραγματικότητα), δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να βιώσουν τη μοναδική εμπειρία των βιοκλιματικών περγκολών της ALUMIL. Επιπλέον, μία νέα καινοτομία της ALUMIL, το προϊόν WOODALUX, το οποίο αποτελεί ένα σύνθετο προϊόν που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα του αλουμινίου με την αισθητική του ξύλου, αποτέλεσε πόλος έλξης για πολλούς επισκέπτες της έκθεσης.

Συνοψίζοντας, η εταιρεία με την 11η συμμετοχή της στη BAU ξεχώρισε κερδίζοντας την προσοχή όλων των παρευρισκόμενων επισκεπτών, αποτέλεσε δε την ελληνική συμμετοχή με το μεγαλύτερο και πιο πλήρες stand στην έκθεση. Η ALUMIL, με 30 χρόνια δραστηριοποίησης στον τομέα των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου, απέδειξε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν εταιρείες διεθνούς βεληνεκούς με προϊόντα που συναγωνίζονται επάξια τα αντίστοιχα προϊόντα διεθνών κολοσσών.