Σε συνέχεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την κατάρτιση των κατασκευαστών του κλάδου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κος Θεόφιλος Παγιάτης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κος Λάζαρος Ασλανίδης και ο Γενικός Γραμματέας κος Χρήστος Παπαευθυμίου, παρευρέθηκαν στην έναρξη του νέου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος της Europa The Lab που ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη στις 25/01/2023.

, Η ΠΟΒΑΣ κοντά στους συναδέλφους σε Θεσσαλονίκη και Χανιά, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Στις 29/01/2023 ο κος Θεόφιλος Παγιάτης επισκέφτηκε τα Χανιά και παρέστη στην ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Architectural Aluminium Academy που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Σωματείο Μεταλλοκατασκευαστών Ν. Χανιών «Ο Ήφαιστος».

Παράλληλα ο Πρόεδρος την ίδια μέρα απάντησε σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Γεώργιου Κώνστα από την εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» που αφορούσαν την επαγγελματική κατάρτιση των συναδέλφων, το έργο της ΠΟΒΑΣ και τις ανάγκες σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

Η ΠΟΒΑΣ έχει αναλάβει την επιστημονική επιμέλεια και εποπτεία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και θα συνεχίσει τις εποικοδομητικές συνεργασίες με φορείς και εταιρείες του κλάδου. Επιπροσθέτως ενθαρρύνει τη συμμετοχή όλων των Κατασκευαστών Αλουμινίου & Σιδήρου σε αντίστοιχα προγράμματα εκπαίδευσης με στόχο την αναβάθμιση των γνώσεων, δεξιοτήτων, ικανοτήτων και βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού του κλάδου.