Η ALUMIL επιδιώκει την τελειότητα κάθε μέρα. Αυτό είναι το σύνθημα που την ωθεί να ανεβάζει συνεχώς τον πήχη της ποιότητας των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου που παράγει. Η κουλτούρα της πρωτιάς ωστόσο δεν σταματάει στην κατασκευαστική αριστεία, αλλά διαποτίζει όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της. Έτσι, πρόσφατα η εταιρεία εισήλθε στη λίστα με τις 25 κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις που ακολουθούν τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κυκλικής Οικονομίας. Αξίζει να σημειωθεί πως η ALUMIL είναι ο μοναδικός παραγωγός αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου που έχει λάβει αυτή τη διάκριση.

Συγκεκριμένα, στις 7 Δεκεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η εκδήλωση “Sustainable Greece 2020”, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 χρόνων από την έναρξη της διοργάνωσης. Η QualityNet Foundation αφού έλαβε το portfolio δράσεων από σημαντικές εταιρείες της χώρας μας, παρουσίασε τις 25 επιχειρήσεις που εντάσσονται στην ελίτ του Επιχειρηματικού Χάρτη και πληρούν τις προδιαγραφές Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η ένταξη μιας εταιρείας σε αυτή τη λίστα, γίνεται μετά από αξιολόγηση δυο διαφορετικών επιτροπών.

Η διάκρισή της στηρίχτηκε στην ολιστική προσέγγισή της σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, από την επεξεργασία της πρώτης ύλης και το κυκλικό μοντέλο παραγωγής, μέχρι τις διαδικασίες ανακύκλωσης και επαναχύτευσης που ακολουθούνται για παραγωγή πράσινου αλουμινίου.
Παράλληλα εστιάσαμε στις δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κατάρτιση και  προσωπική εξέλιξη των εργαζομένων, καθώς και σε ενέργειες που βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες και είναι στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Το όραμα της ALUMIL για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων, πραγματώνεται όχι μόνο μέσω της ανάπτυξης προϊόντων κορυφαίας ποιότητας, αλλά και μέσα από ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, φιλικό προς το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο. Η τιμητική διάκριση της ALUMIL  ως μια από τις “The Most Sustainable Companies In Greece 2020” της δίνει την ώθηση να συνεχίσει στον δρόμο της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, “επιδιώκοντας την τελειότητα κάθε μέρα”. Για τους ανθρώπους της, για τις επόμενες γενιές, για ένα πράσινο μέλλον!