Η Europa, ως μέλος του SBC Greece, συμμετείχε ενεργά για ακόμη μια χρονιά στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του φορέα ως Silver Sponsor. Το SBC Greece Annual Conference πραγματοποιήθηκε στις 17-19 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Marriot Hotel Athens και έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Πράσινων Κτιρίων (WGBW).

Εκπροσωπώντας την εταιρεία στο συνέδριο παρευρέθηκαν οι κ.κ. Βαγγέλης Σωτηρίου, Senior Architect / Architectural Project Manager και Ελένη Δικαίου, Civil Engineer M.Sc., PMP Energy Efficiency Consultant.

, ΕUROPA: Στο SBC Greece Annual Conference 2023, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν οι σύγχρονες τάσεις και το καθεστώς αειφορίας στο δομημένο περιβάλλον. Οι εκπρόσωποι των φορέων WGBC, LEED, BREEAM, DGNB, WELL, EDGE, παρουσίασαν θέματα κυκλικής οικονομίας, ταξινομίας, υγείας και ευεξίας στον κτιριακό τομέα, εργαλεία σχεδιασμού, οικοδόμησης και ανακαίνισης αειφόρων κτιρίων.

Μέσα από την εκδήλωση οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις σχετικά με ζητήματα για την αειφόρο ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία και την εφαρμογή τους τόσο στην καθημερινότητα όσο και στο διεθνές γίγνεσθαι.

Η Europa πάντοτε με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη εφαρμόζει τις ανάλογες πρακτικές στην παραγωγική της διαδικασία, στα παραγόμενα προϊόντα της, αλλά και μέσα από δράσεις και συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς.