Στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Lucy Hotel στη Χαλκίδα στις 29/9/2023, η Αντιπρόεδρος και CEO της EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Α.Β.Ε. κα Ανούς κ. Τζιρακιάν, εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μεταξύ άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων του βιομηχανικού κλάδου.

Η Europa, μια βιομηχανία με δραστηριότητα σχεδόν 50 ετών στη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων και ένα από τα πρώτα μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, με αυτό τον τρόπο επικαιροποιεί και σφραγίζει μια πορεία πολυετούς δεσμού με τον Σύνδεσμο στο πλέον ανώτερο επίπεδο.

Στην εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της Συνέλευσης με τίτλο «Η Ελλάδα Ενώπιον Νέων Αναπτυξιακών και Επενδυτικών Προοπτικών» το παρών έδωσαν ο Υπ. Περιβάλλοντος κος. Θ. Σκυλακάκης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κος. Γ. Στουρνάρας και η Γ. Γραμματέας Βιομηχανίας κα. Θ. Ευτυχίδου. Και οι τρείς τους τόνισαν την ανάγκη να εκμεταλλευτεί η χώρα μας τις ευκαιρίες για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ανθεκτικότητα της οικονομίας και στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. Παράλληλα τόνισαν την ανάγκη για αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανεξαρτητοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και θα συντελέσουν άμεσα στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Στη Συνέλευση παρευρέθηκαν και οι κ.κ Φ. Σπανός Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Ε. Βιδάλης Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ και ο Π. Λώλος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΒΣΕ.