Με περηφάνεια σας ανακοινώνουμε ότι η συμμετοχή της ΕΤΕΜ στα βραβεία MANUFACTURING EXCELLENCE AWARDS που πραγματοποιήθηκαν στις 14.10.2019, στο Grand Hayat, έκλεισε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για την ΕΤΕΜ η οποία βραβεύτηκε στις δύο κάτωθι κατηγορίες:

1) Στρατηγική και ηγεσία ( Χρυσό βραβείο)

2) Καινοτομία και δημιουργικότητα (Αργυρό  βραβείο)

H διάκριση ανάμεσα σε 38 κορυφαίους συμμετέχοντες, έχει ιδιαίτερη σημασία, λόγω του υψηλού ανταγωνισμού.  Το βραβείο της κατηγορίας «Στρατηγική & Ηγεσία» παρέλαβε ο Dr. Νικόλαος Σιατής Βusiness Development and Strategic Planning Director  της ΕΤΕΜ ΑΕ,  ενώ το αργυρό βραβείο της κατηγορίας «Καινοτομία και δημιουργικότητα» παρέλαβε ο  Dr. Παύλος Βαταβάλης CTO της ΕΤΕΜ.  

Μέσω της βράβευσης μας, επιβεβαιώνεται η περαιτέρω ισχυροποίηση της ΕΤΕΜ στο κλάδο, κάτι το οποίο είναι αποτέλεσμα σκληρής συλλογικής δουλειάς από το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας στους οποίους αφιερώνονται οι διακρίσεις.

Λίγα λόγια για την τελετή απονομής.
Νικητής η εξωστρεφής και καινοτόμος επιχειρηματικότητα
Με διάχυτο κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, στο Grand Hyatt Athens, η Τελετή Απονομής των Manufacturing Excellence Awards 2019. Την τελετή απονομής παρακολούθησαν 250 υψηλόβαθμα στελέχη και CEOs των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, οργανισμών, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, decision-makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Βιομηχανίας & Εμπορίου, Νίκος Παπαθανάσης.

Στο βάθρο της νίκης ανέβηκαν οι πιο καινοτόμες, εξωστρεφείς και δυναμικές βιομηχανίες της Ελλάδας, ηχηρά ονόματα, αλλά και κάποιες μικρότερες μεταποιητικές επιχειρήσεις. Η βραδιά εξελίχθηκε σε μία σημαντική συνάντηση-γιορτή της ελληνικής βιομηχανίας, απ’ όπου δεν έλειπαν οι προβληματισμοί, σημαντικές ανακοινώνεις, συζητήσεις και networking για τις σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται, ώστε να πετύχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και βιώσιμη οικονομική ευημερία.

Η διοργάνωση των Manufacturing Excellence Awards 2019 επιβραβεύει και αναδεικνύει βέλτιστες και καινοτόμες πρακτικές βιομηχανικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της λειτουργίας τους, περιλαμβάνοντας ποιότητα εργασιών στην παραγωγική και εφοδιαστική αλυσίδα, περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και συνεισφορά στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Διονύσης Νικολάου (Γενικός Διευθυντής διαΝΕΟσις), «άνοιξε» τη βραδιά εξαίροντας τον δυναμισμό των υποψηφίων του διαγωνισμού και των έργων τους, που ακόμα και σε συνθήκες κρίσης, απέδειξαν ότι μπορούν να μεγαλώνουν και να διακρίνονται. Αναφέρθηκε, επίσης, στις προκλήσεις και το περιβάλλον που καλούνται να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις σήμερα και τις σοβαρές αλλαγές που χρειάζονται για τη δημιουργία κουλτούρας καινοτομίας σε όλα τα επίπεδα: προϊόν, επικοινωνία, δικτύωση, φιλοσοφία επιχείρησης, εκπαίδευση, διαδικασίες διοίκησης και οτιδήποτε αφορά την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης και τη στρατηγική marketing. Συνεχάρη τους νικητές, τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν με την ίδια δημιουργικότητα και αγάπη τη δουλειά τους, τονίζοντας πως: «Όλοι σε ένα δυσμενές οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον είναι νικητές. Γιατί ετόλμησαν, εδημιούργησαν και απεδέχθησαν την πρόκληση της σύγκρισης και της ευγενούς αναμέτρησης. Σε όσους διακρίθηκαν, η προτροπή μας είναι να επιμείνουν σκληρά για να κρατήσουν τη θέση τους σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει και “το φυλάττειν τα αγαθά, χαλεπώτερον του κτήσασθαι”».

Ο Yφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης στον χαιρετισμό του συνέδεσε την ύπαρξη βραβείων αριστείας, όπως τα Manufacturing Excellence Awards 2019, με την ανάγκη για ανάπτυξη και αριστεία που χρειάζεται η Ελλάδα, ώστε να έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει ισότιμα σε όλες τις δράσεις και να λάβει το μερίδιο που της αντιστοιχεί, ενόψει του μετασχηματισμού της βιομηχανίας στην Ευρώπη. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ανέφερε ότι στόχοι της κυβέρνησης είναι αύξηση του ΑΕΠ κατά 5 μονάδες στα επόμενα 10 χρόνια, 3% ανάπτυξη, ψηφιοποίηση και τεχνητή νοημοσύνη, περιβάλλον, πλήρης διευκόλυνση λειτουργίας επιχειρηματικών πάρκων και γρήγορη αδειοδότηση στρατηγικών επενδύσεων.   

Αναλυτικά, τις εταιρείες που βραβεύθηκαν, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την τελετή απονομής, θα βρείτε στο www.manufacturingawards.gr.