Τα τεχνικά επαγγέλματα, ήταν και είναι αυτά που στηρίζουν την οικονομία της χώρας. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατόρθωσαν, μέσω των τεχνικών επαγγελμάτων, να στήσουν ολόκληρες επιχειρήσεις, κάποιες συγκρίσιμες με ανάλογες του εξωτερικού ιδιαίτερα ανεπτυγμένων χωρών.

Στις εποχές της κρίσης, πλέον είναι έντονο το φαινόμενο, της επιστροφής στις πραγματικές επαγγελματικές ανάγκες της Χώρας μας και όχι σε επαγγέλματα όπου το πλήθος είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τη ζήτηση.
Πλέον ένας τεχνικός κουφωμάτων αλουμινίου μπορεί να οδηγηθεί σε μια σπουδαία καριέρα ακόμα και μέσα στην κρίση. Οι ανάγκες για εργασία και οι ευκαιρίες είναι πολλές. Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις εκείνες που αναζητούν προσωπικό καθώς βρίσκονται σε ραγδαία ανάπτυξη.

Ο χώρος του αλουμινίου, ήταν, είναι και θα είναι πάντα μια πραγματική διέξοδος σε επαγγελματική σταδιοδρομία και ανέλιξη.

Η επιλογή της ALUMIL Academy
Οι επιλογές επαγγελματικής κατάρτισης σε σχολές που προσφέρουν πιστοποιήσεις εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον χώρο του αλουμινίου, είναι ελάχιστες στη χώρα μας.

Πλέον, ο κλάδος μπορεί να αναβαθμιστεί σημαντικά με ενέργειες επαγγελματικής εξειδίκευσης από μεγάλες εταιρίες καταξιωμένης παγκόσμιας παρουσίας και κορυφαίων εγκαταστάσεων, όπως είναι η Alumil.

Η ALUMIL Academy αποτελεί μοναδική ευκαιρία για ταχύρρυθμη πιστοποιημένη κατάρτιση με σπουδαίες προοπτικές σταδιοδρομίας στο δίκτυό της ALUMIL, που όμοιές της δεν υπάρχουν στην αγορά. Με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε πρώτη φάση σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων χρήσης και εφαρμογών του αλουμινίου και στη συνέχεια στα προχωρημένα συστήματα κουφωμάτων.
Η γνώση και η εμπειρία στον κλάδο του αλουμινίου στη Χώρα μας είναι τεράστια και υψηλού επιπέδου. Ήρθε η ώρα να προσφερθεί σε όσους επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά στον χώρο.

Η ALUMIL Academy απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του χώρου, όσο και σε εκείνους που αναζητούν τον τρόπο να κάνουν το ξεκίνημά τους σε αυτόν.
Θα έλεγε κανείς πως θα μπορούσε να αποτελέσει μια ομπρέλα πολλών διαφορετικών υπηρεσιών που στόχο έχει να καλύψει τις πολύπλευρες ανάγκες ανθρώπων που σχετίζονται άμεσα με την κατασκευή συστημάτων αλουμινίου, παρέχοντας σπουδές με διεθνή πιστοποίηση.
Μέσα από 3 βασικούς εκπαιδευτικούς άξονες, παρέχονται ολοκληρωμένα προγράμματα μάθησης:
/ Η Τεχνική Κατάρτιση απευθύνεται σε έμπειρους κατασκευαστές και προσφέρει έναν ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών, μέσα από τον οποίο μπορούν να αναπτυχθούν οι δεξιότητες των ενδιαφερόμενων, ώστε να είναι σε θέση να κατασκευάζουν ακόμα και τα πιο προηγμένα συστήματα αλουμινίου.

/ Ο τομέας της Επαγγελματικής Κατάρτισης – Πιστοποίησης, απευθύνεται σε νέους ανθρώπους που δεν έχουν εμπειρία, αλλά θέλουν να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στον κλάδο της κατασκευής συστημάτων αλουμινίου.

/ Ο τομέας της Συμβουλευτικής υποστήριξης εταιρειών, αφορά στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε κατασκευαστές αλουμινίου, καθώς και όλη τη γνώση που χρειάζονται για να εκσυγχρονίσουν τη λειτουργία τους και να γίνουν πιο αποδοτικοί και αποτελεσματικοί σε όλους τους τομείς.

Η βαθιά γνώση και η αγάπη για τον κλάδο του Αλουμινίου πρέπει οργανωμένα και δομημένα να υποστηρίζεται από μια σωστά οργανωμένη Ακαδημία, ώστε να προάγονται και να εδραιώνονται τόσο η ολοκληρωμένη γνώση, όσο και οι καλύτερες πρακτικές.

Προοπτικές μετά την πιστοποίηση
Οι καταρτιζόμενοι που ολοκληρώνουν επιτυχώς την κατάρτισή τους και πιστοποιούνται στον κλάδο, ξεχωρίζουν από το σύνολο των εργαζομένων και διευρύνουν τις δυνατότητες τους για μία αξιόλογη καριέρα και σημαντικές απολαβές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το επίπεδο των εισηγητών
Οι εισηγητές που διδάσκουν στην Alumil Academy είναι πανεπιστημιακού επιπέδου. Έχουν τουλάχιστον έναν μεταπτυχιακό τίτλο και την αντίστοιχη επαγγελματική εμπειρία πολλών ετών στον χώρο αλουμινίου.

Διασύνδεση με την αγορά εργασίας
Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει το κύρος της ALUMIL Academy και των αξιόλογων διασυνδέσεων που διαθέτει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το δίκτυο της Ακαδημίας, καθώς και οι συνεργαζόμενες εταιρείες έχουν τη δυναμική να απορροφήσουν ικανούς τεχνικούς, πιστοποιημένους αποφοίτους της Ακαδημίας, επενδύοντας στην ποιότητα των γνώσεων και των ικανοτήτων τους.

Η τελική επιλογή
Όλες οι παραπάνω πληροφορίες βοηθούν αρκετά όλους τους ενδιαφερόμενους. Εντούτοις, θα βοηθούσε η προσωπική επαφή με την Alumil Academy, η αναλυτική ενημέρωση από τον ακαδημαϊκό σύμβουλο, η περιήγηση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας (γραφεία και εργοστάσια), η γνωριμία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, προκειμένου να υπάρχει μια συνολική εικόνα της σημαντικής αυτής απόφασης για το μέλλον.

Είναι σίγουρο, πως με την καθοδήγηση από τον κατάλληλο άνθρωπο, θα δείτε με άλλο μάτι την πραγματική σας αυτή επένδυση, θα κατανοήσετε περισσότερο την αξία της επιλογής σας και θα έχετε τις γνώσεις που απαιτούνται πριν και μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής.
Οι σύμβουλοι εκπαίδευσης της Alumil Academy είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουν στην σπουδαία αυτή απόφασή σας. Μια απόφαση πραγματικής επένδυσης για το μέλλον.

Οι εγγραφές για το νέα ακαδημαϊκό έτος σύντομα θα κλείσουν. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

Δημήτρης Μπέλλος, Manager ALUMIL Academy