Μετά από τα τρία σεμινάρια που πραγματοποίησε μέσα στον Ιανουάριο σε Θεσσαλονίκη, Χανιά και Λάρισα, η Architectural Aluminium Academy διοργανώνει ένα ακόμα σεμινάριο για μηχανικούς, σε συνεργασία με την ALUMIL και το ΤΕΕ – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας. Το σεμινάριο με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας: Πρώτη προτεραιότητα στον σχεδιασμό κτιρίων» και εισηγητή τον κ. Νικόλαο Κεραμίδα, Αρχιτέκτονα Μηχανικό I.U.A.V. και Technical Training Supervisor της Ακαδημίας, πραγματοποιείται την Πέμπτη 16 Μαρτίου, 17:30 – 20:00, στο κτίριο του ΤΕΕ (Τριών Ναυάρχων 40, Πάτρα) και απευθύνεται σε μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, τεχνικές εταιρείες και φοιτητές πολυτεχνικών σχολών.

Στοχεύοντας στην ενημέρωση των μηχανικών σχετικά με τον βιώσιμο σχεδιασμό και τη βιώσιμη κατασκευή κτιρίων, τάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του κατασκευαστικού κλάδου, το σεμινάριο της Architectural Aluminium Academy εστιάζει στα νέα υλικά και την κρίσιμη συμβολή των κουφωμάτων στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Συγκεκριμένα, στο σεμινάριο θα αναλυθούν τα παρακάτω θέματα:
• Ενεργειακή κατάσταση υφιστάμενων κτιρίων.
• Πρότυπα νέων κατασκευών – Παθητικά κτίρια.
• Η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της ορθής μελέτης και κατασκευής του κελύφους.
• Εγκατάσταση κουφωμάτων: Η επίδρασή τους στην ενεργειακή απόδοση των νέων κτιρίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη φόρμα που θα βρουν ΕΔΩ.