Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Πανελλήνιο της ΠΟΒΑΣ, το οποίο προσέλκυσε πάνω από 2000 επισκέπτες, Κατασκευαστές και Επαγγελματίες του Κλάδου, Αρχιτέκτονες, Μηχανικοί, Φορείς, Σωματεία – Μέλη της ΠΟΒΑΣ από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι δήλωσαν τον ενθουσιασμό τους για την εξέλιξη του κλάδου.

, Δυναμική Παρουσία της ΕΤΕΜ στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλουμινίου και Σιδήρου της ΠΟΒΑΣ, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Ο Δρ Βαταβάλης Παύλος, Επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της ΕΤΕΜ, παρουσίασε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την αναθεώρηση του Κανονισμού ΕΕ 305/2011 για τα δομικά προϊόντα. Βάσει της πρότασης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων στα οποία διαπιστώνονται αδυναμίες επί της υφιστάμενης έκδοσης του Κανονισμού (αρχές κυκλικότητας και περιβαλλοντικής αειφορίας, digitalization, ενίσχυση λειτουργίας εσωτερικής αγοράς, εξαπλούστευση σήμανσης CE, εποπτεία της αγοράς) και οι οποίες φαίνεται να είναι ευπρόσδεκτες από τον κλάδο των δομικών προϊόντων συνολικά. Αντίθετα, μέρος της εισήγησης αποτελούν πεδία τα οποία ενδέχεται να δυσχεράνουν την λειτουργία του κατασκευαστικού κλάδου, αναφορικά με την εφαρμογή του Κανονισμού (κατ’ εξουσιοδότηση πράξεις, συστήματα αξιολόγησης επαλήθευσης, δήλωση συμμόρφωσης). Η πρόταση βρίσκεται σε διαδικασία διαβούλευσης και αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο του έτους να συζητηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ευρώπης, δίχως να έχει οριστεί ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναθεώρησης.

Στα πλαίσια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους της ΕΤΕΜ, νέες λύσεις και υπηρεσίες ικανές να καλύψουν κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση.

, Δυναμική Παρουσία της ΕΤΕΜ στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλουμινίου και Σιδήρου της ΠΟΒΑΣ, Κτίσμα & Αλουμίνιο

Με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας και συνεχούς παρουσίας στην αγορά, η ΕΤΕΜ δεσμεύεται για την εξυπηρέτηση των πελατών της με προϊόντα και υπηρεσίες άριστης ποιότητας, δημιουργώντας και διατηρώντας με αυτό τον τρόπο μακροχρόνιες σχέσεις, που βασίζονται αποκλειστικά στην εμπιστοσύνη, την ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την καινοτομία.

Η ΕΤΕΜ εξελίσσεται και σχεδιάζει τα προϊόντα της με γνώμονα την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του τελικού χρήστη, ακολουθώντας πιστά μεθόδους και τεχνικές φιλικές προς το περιβάλλον. Τα αναβαθμισμένα της συστήματα της σχεδιάζονται με τρόπο που βελτιστοποιούν τη χρήση πρώτων υλών, πετυχαίνοντας εξοικονόμηση ενέργειας καθ’ όλη τη διάρκεια ζωή τους, μειώνοντας σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και εξασφαλίζοντας την αρχή της βιώσιμης χρήσης των φυσικών πόρων.

Απώτερος σκοπός της ETEM είναι να ικανοποιήσει την ανάγκη για βελτίωση και αναβάθμιση της εμπειρίας ζωής των χρηστών των προϊόντων της.