Ακόμα μια σημαντική διάκριση της Europa στα ετήσια Βραβεία Salus & The Kind Hearts Awards 2020, που διοργανώθηκαν από την New Times την Τρίτη 27/10/20. Το βραβείο για την Europa παρέλαβε η Κα Νένα Κεβορκιάν – Παλαντζιάν, PR & CSR Manager.

Η Europa βραβεύθηκε για τις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) που πραγματοποίησε το 2020 σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, με κεντρικούς πυλώνες την κοινωνία, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον.

Πιο στοχευμένα, κατά το διάστημα Μαρτίου με Μάιο 2020, την περίοδο του Lockdown,  η εταιρεία προέβη σε 4 βασικές δράσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του Covid-19, για τις οποίες και βραβεύτηκε:

• Προέβη στην αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων αλουμίνιου στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, αλλά και δημιούργησε έναν ανεξάρτητο απομονωμένο χώρο για ασθενείς με Covid
• Προσέφερε βοήθεια στην κάλυψη άμεσων αναγκών του Γηροκομείου Αθηνών και του Γηροκομείου Θηβώνκαθησυχάζοντας με τον δικό της, διακριτικό, τρόπο τους  ηλικιωμένους ότι δεν είναι μόνοι και αβοήθητοι
• Χορήγησε υλικών σιδήρου για την κατασκευή φράχτη αποτροπής παρανόμως εισερχόμενων προσώπων 15 χιλιομέτρων στην περιοχή του ΕΒΡΟΥκαι συγκεκριμένα στην περιοχή «ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ».
• Τέλος, η Europaπήρε μέτρα για την προστασία των εργαζομένων της, όπως δωρεάν τεστ covidσε όλο το προσωπικό και διανομή υγειονομικού υλικού, απολυμάνσεις χώρου, θερμομέτρηση κατά την είσοδο κτλ.

Από τις σημαντικές ενέργειες ΕΚΕ της Europa σε εθνικό επίπεδο είναι η χορηγία συστημάτων αλουμινίου στους πληγέντες των φονικών πυρκαγιών στο Μάτι και στην Κινέτα το 2018. Επίσης, με στόχο τη συμβολή στη μείωση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, η Europa, σε συνεργασία με την οργάνωση Hope Genesis, έχει αναλάβει την υποστήριξη των γεννήσεων για το νησί των Λειψών. Τέλος ολοκλήρωσε τη χορηγία αναβάθμισης παλαιών κουφωμάτων σε κτίριο του Χαμόγελου του Παιδιού στη Λέσβο. Ως επιστέγασμα της κουλτούρας της, η Europa έγινε εντός του 2020 μέλος του CSR Hellas, συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις του.

Σε τοπικό επίπεδο, η Europa δραστηριοποιείται σε τομείς που σχετίζονται με την κοινωνία, όπως η στήριξη αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων (Εργοτέλης, ΑΓΕΧ και Ναυτικός Όμιλος Χαλκίδας, Α.Ο. Ανατολής κ.ά.) και γυναικείων οργανώσεων (ΧΕΝ), η οργάνωση εκπαιδευτικών επισκέψεων μαθητών Λυκείου στις εγκαταστάσεις της, η χορηγία υλικών σε τοπικά σχολεία και κέντρα υγείας.

“Στην Europa επιδιώκουμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο! Το πιστεύουμε εμείς οι ίδιοι και εμπνέουμε και τους γύρω μας» επισημαίνεται από την CEO της Europa κυρία Ανούς Τζιρακιάν”.