Το 2021 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για την ΑΛΟΥΜΥΛ. Τα ιστορικά υψηλά επίπεδα κύκλου εργασιών του Ομίλου (εκτίμηση: €315,0 εκατ., αυξημένος κατά €74 εκατ. σε σχέση με το 2020, ήτοι 30%), κατέδειξαν την ικανότητα της ΑΛΟΥΜΥΛ να ανταπεξέρχεται σε κάθε συνθήκη, με σχέδιο, πίστη και πολλή δουλειά.

Ανταποκρινόμενη πλήρως στις απαιτήσεις της εποχής, την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των επώνυμων προϊόντων της για αρχιτεκτονικές χρήσεις, καθώς και την σημαντική αύξηση του πελατολογίου της στο εξωτερικό και το άνοιγμα νέων αγορών, η ΑΛΟΥΜΥΛ αποφάσισε την επαναλειτουργία της παραγωγικής μονάδας στη Ξάνθη, η οποία έπαυσε την παραγωγική της δράση το 2013.

Πρόκειται για μια σημαντική αναπτυξιακή απόφαση, η οποία ενισχύει το επιχειρηματικό αποτύπωμα, δημιουργεί εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην περιφερειακή ανάπτυξη της Θράκης.

Η μονάδα της Ξάνθης, η οποία κατά την λειτουργία της παρήγαγε 14.000t προφίλ αλουμινίου ετησίως, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Απρίλιο, καθώς οι κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες εκσυγχρονισμού είναι σε πλήρη εξέλιξη.

, ΑLUMIL: Επαναλειτουργία Εργοστασίου Ξάνθης, Κτίσμα & Αλουμίνιο