ΕΤΕΜ: ΤΑ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
• Η πιο έξυπνα επιλεγμένη γκάμα θερμομονωτικών συστημάτων, για όλα τα πορτοφόλια
• BTO συστήματα στα μέτρα σου, με 50 χρόνια τεχνογνωσίας στο σχεδιασμό και παραγωγή εξατομικευμένων λύσεων
• Υψηλή ποιότητα, καινοτομία και αισθητική που επιλέγουν Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί  για τα πιο σημαντικά και διάσημα έργα εντός κι εκτός Ελλάδας
• Αντοχή προϊόντων στο χρόνο και δυνατό after sales service, με μισό αιώνα εμπειρίας και συνεχείς εκπαιδεύσεις

ETEM E38: Το κορυφαίο για θερμομόνωση & υδατοστεγανότητα στην κατηγορία του.
Προηγμένη ασφάλεια με πολλαπλά κλειδώματα με περιμετρικό μηχανισμό. Καλύπτει όλες τις κατασκευές με δυνατότητα επιλογής καμπύλων και ευθείων διατομών.

ΕΤΕΜ Ε75: Ειδικά σχεδιασμένα εξαρτήματα για διαφορετικές ανάγκες θερμομόνωσης.
Με πολύ υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και υδατοστεγανότητας. Κατάλληλο για μεγάλες μπαλκονόπορτες και παράθυρα και για κεντρική είσοδο. Υψηλή αισθητική με λιτές ορθογωνικές διατομές.
*το βασικό προϊόν δεν περιλαμβάνει τα αφρώδη ενθέματα

ETEM E45: Ανοιγόμενο σύστημα Θερμομόνωση & υδατοστεγανότητα High End, σε τιμή μεσαίας κατηγορίας
Τα πιο απαιτητικά έργα στην Ελλάδα έχουν εφαρμογές Ε45. Προσφέρεται και με ειδικές λύσεις αντιδιαρρηκτικής προστασίας επιπέδου RC2 και κρυφού φύλλου που προσδίδει την απαραίτητη αρμονία στην όψη των κτηρίων. Με τα πιο δυνατά πιστοποιητικά στην κατηγορία του, διασφαλίζει την ποιότητα της Etem που γνωρίζετε.
*το βασικό προϊόν δεν περιλαμβάνει τα αφρώδη ενθέματα

EUROPA
NEA ΣΥΣΤΗΜΑΤA EUROPA HYBRID

EOS 90 P.H. Hybrid
Νέο σύστημα παραθύρων που βελτιστοποιεί τις κλιματικές συνθήκες προσφέροντας άνεση και αισθητική. Η Ιδανική επιλογή για τον εκσυγχρονισμό των παραθύρων με πιστοποίηση παθητικής κατοικίας.
Το EOS 90 PH Hybrid είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα για ενεργειακά αποδοτικές κτηριακές λύσεις. Προσφέρει παθητική θερμομόνωση με συντελεστή Uw από 0,75 W/m2K, ο οποίος αποτελεί μέχρι σήμερα την υψηλότερη επίδοση για κουφώματα αλουμινίου, με πιστοποίηση από το Ινστιτούτο Παθητικών Κτηρίων (PHI) (https://passivehouse.com/).
Η αυξημένη ηχομείωση επιτυγχάνεται με τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά από αφρώδες EPDM και την δυνατότητα χρήσης υαλοπίνακα έως 80mm το οποίο σημαίνει πως είναι ιδανικό για χρήση σε αστικές περιοχές.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
• Σχεδιασµός των προφίλ σε ίσια minimal γραµµή.
• Πλάτος κάσας 90mm.
• Ελάχιστο ύψος όψης 97mm.
• Χρήση πολυαµιδίων 54mm.
• Προφίλ για χρήση περιµετρικού κλειδώµατος για αυξηµένη ασφάλεια.
• Μέγιστο επίπεδο θερµοµόνωσης και ηχοµόνωσης.
• Χρήση τριπλού υαλοπίνακα πάχους έως 80mm.
• Μονωτικά υλικά στο εσωτερικό των προφίλ για μέγιστη θερµόµονωση.
• Δυνατότητα κάλυψης όλων των απαιτήσεων βάσει ΚΕΝΑΚ.
• Ιδανική επιλογή για τα παθητικά κτίρια με σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση.
• Λάστιχα EPDM διπλή διέλασης (οικολογικό υλικό, πλήρως ανακυκλώσιµο).

ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
• Ανοιγόµενα (µε ανάκλιση ή χωρίς).
• Σταθερά Υαλοστάσια.
• Σύνθετες κατασκευές.

EOS 60 Hybrid
Νέο ολοκληρωμένο σύστημα ανοιγόμενων παραθύρων και πορτών, σχεδιασμένο για να καλύπτει τις τάσεις του σήμερα αλλά και το αύριο.
Μειώνει την κατανάλωση κτηριακής ενέργειας, προσφέροντας παράλληλα αυξημένη πρόσβαση του φυσικού φωτός, εξαιρετικές επιδόσεις σε αντίξοες κλιματολογικές συνθήκες και ασφάλεια. Διαθέτει μεγάλη γκάμα κατασκευαστικών επιλογών και συνδυάζεται άψογα σε σύνθετες κατασκευές με το συρόμενο σύστημα ESS 34 Hybrid. Ο συνδυασμός των δύο αυτών συστημάτων αποτελεί την ιδανική επιλογή για αντικαταστάσεις καλύπτοντας όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
Για πιο minimal γραμμές, δίνεται η δυνατότητα χρήσης του κρυφού φύλλου που μειώνει αισθητά την εμφανή επιφάνεια του πλαισίου.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
• Σχεδιασµός των προφίλ σε ίσια αλλά και σπαστή γραµµή.
• Χρήση πολυαµιδίων 16 έως 24mm.
• Προφίλ για χρήση περιµετρικού µηχανισµού κλειδώµατος για αυξηµένη ασφάλεια.
• Επιλογή κρυφού φύλλου µε έµφαση στο µίνιµαλ σχεδιασµό.
• Αυξηµένο επίπεδο θερµοµόνωσης και ηχοµόνωσης.
• Δυνατότητα χρήσης διπλού ή τριπλού υαλοπίνακα έως 52mm.
• Δυνατότητα κάλυψης όλων των απαιτήσεων βάσει ΚΕΝΑΚ.
• Ιδανικό σύστηµα για αντικαταστάσεις παλαιών κουφωµάτων.
• Πρόσθετη µόνωση περιµετρικά των υαλοπινάκων.
• Πρόσθετη µόνωση ανάµεσα των πολυαµιδίων.
• Ελαστικά διπλής διέλασης, πλήρως ανακυκλώσιµα, για µέγιστη θερµοµόνωση (EPDM-Expanded EPDM).
• Δυνατότητα συνδυασµού µε το σύστηµα ESS 34 Hybrid για σύνθετες κατασκευές.

ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
• Πόρτες εισόδου.
• Ανοιγόµενα (µε ανάκλιση ή χωρίς).
• Ανοιγόµενα παράθυρα µε κρυφό φύλλο.
• Σταθερά Υαλοστάσια.
• Σύνθετες κατασκευές.

EXALCO ECONOMY
EΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ!
Η EXALCO, με υπευθυνότητα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, δημιούργησε τη σειρά EXALCO ECONOMY. Σχεδιάζοντας τις ιδανικές λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας, διαθέτει εξειδικευμένα προϊόντα με θερμομονωτικά συστήματα, ανοιγόμενα, συρόμενα και πόρτες εισόδου, τα οποία ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του προγράμματος “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ” και φέρουν πιστοποιήσεις για τις κορυφαίες τους προδιαγραφές.
Τα συστήματα EXALCO ECONOMY, χάρη στο σύστημα θερμοδιακοπής που διαθέτουν, μειώνουν τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης και εξοικονομούν πολύτιμη ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον.

ALBIO 109: Ανοιγόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή
Το σύστημα Albio 109 είναι ειδικά σχεδιασμένο για να προσφέρει απόλυτη προστασία από τη ζέστη και το κρύο χάρη στο σύστημα θερμοδιακοπής, ενώ δίνει τη δυνατότητα επίτευξης υψηλής ηχομόνωσης. Με άψογο φινίρισμα, διατίθεται σε σχέδιο οβάλ και κλασικό για διαχρονικότητα και άψογη αισθητική.

ALBIO 109C: Ανοιγόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή & περιμετρικο μηχανισμό πολλαπλών κλειδωμάτων
Προηγμένη ασφάλεια με κλειδαριά πολλαπλών σημείων (κλειδώματα). Καλύπτει όλες τις κατασκευές και προσφέρει υψηλά επίπεδα στεγανότητας.

ALBIO 109 Super Thermo: Ανοιγόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή & περιμετρικο μηχανισμό πολλαπλών κλειδωμάτων
Το σύστημα Albio 109C Super Thermo είναι ένα από τα κορυφαία θερμομονωτικά ανοιγόμενα συστήματα της Exalco. Πετυχαίνει κορυφαία θερμομονωτική επίδοση χάρη στα πολυθάλαμα, μεγάλου πλάτους πολυαμίδια 34mm και έχει υψηλή ηχομόνωση. Διαθέτει περιμετρικό μηχανισμό υψηλής ασφάλειας. Το διαχρονικό design σε σχήμα οβάλ ή ίσια minimal γραμμή σας δίνει ξεχωριστές διακοσμητικές επιλογές.

ALBIO 125C: Ανοιγόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή & περιμετρικο μηχανισμό πολλαπλών κλειδωμάτων
Το σύστημα Albio 125C έχει να επιδείξει υψηλές επιδόσεις σε αεροπερατότητα, υδατοστεγανότητα και αντοχή σε ανεμοπίεση. Προσφέρει θερμομόνωση χάρη στα  πολυαμίδια πλάτους 24mm και άριστη επίδοση στην ηχομόνωση. Η αισθητική της ικανοποιεί κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση, χάρη στη λειτουργικότητά της και το διαχρονικό της design σε σχήμα καμπύλο και ίσιο.

ALBIO 127C: Ανοιγόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή & περιμετρικο μηχανισμό πολλαπλών κλειδωμάτων
Το σύστημα Albio 127C δίνει την  δυνατότητα κατασκευής κομψών κουφωμάτων χωρίς ορατά  φύλλα από την εξωτερική πλευρά. Το σύστημα περιλαμβάνει προφίλ με μεγαλύτερα πολυαμίδια 24mm, η χρήση των οποίων εξασφαλίζει μεγαλύτερη ενεργειακή εξοικονόμηση, περιορίζοντας σημαντικά το κόστος θέρμανσης. Διαθέτει περιμετρικό μηχανισμό πολλαπλών κλειδωμάτων, προσφέροντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

ALBIO 127C Super Thermo: Ανοιγόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή & περιμετρικο μηχανισμό πολλαπλών κλειδωμάτων
Το Albio 127C Super Thermo είναι ένα ανοιγόμενο- ανακλινόμενο σύστημα με πολυαμίδια 34mm, με το οποίο δημιουργούνται καλαίσθητα κουφώματα χωρίς ορατά φύλλα. Το Albio 127C Super Thermo μειώνει το ορατό αλουμίνιο και επιτρέπει μεγαλύτερη επιφάνεια υάλωσης, το οποίο σε συνδυασμό με την απουσία αρμών έχει ως αποτέλεσμα την αισθητική αναβάθμιση τόσο των εσωτερικών όσο και εξωτερικών όψεων. Προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια με μηχανισμό περιμετρικού πολλαπλού κλειδώματος.

ALBIO 129C Advanced: Ανοιγόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή & περιμετρικο μηχανισμό πολλαπλών κλειδωμάτων
Το σύστημα Albio 129C Advanced είναι το κορυφαίο και πιο προηγμένο θερμομονωτικό σύστημα της EXALCO. Είναι το μοναδικό σύστημα που σε συνολικό πάχος κουφώματος μόλις 78,3mm προσφέρει υψηλές επιδόσεις θερµοπερατότητας, χάρη στη χρήση ειδικών πολυαµιδίων. Περιλαμβάνει ειδικό εξάρτημα στεγάνωσης που προσφέρει επιπλέον βελτίωση της θερμομονωτικής ικανότητας. Ο σχεδιασμός του µε λιτές ίσες γραµµές προσφέρει μινιμαλιστική όψη και βελτιωμένη αισθητική, δίνοντας μάλιστα την επιλογή χρήσης συνεπίπεδης κάσας εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά του κουφώματος.

ALUMIL
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ
Η ALUMIL, η μεγαλύτερη εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας, σχεδίασε και ανέπτυξε προηγμένα θερμομονωτικά συστήματα αλουμινίου για αρχιτεκτονικές εφαρμογές, με γνώμονα το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
Τα ενεργειακά κουφώματα της ALUMIL καταατάσσονται στις υψηλότερες κατηγορίες απόδοσης βάσει Ευρωπαϊκών και Διεθνών προδιαγραφών. Τα συστήματα που παρουσιάζονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε κλιματική ζώνη της Ελλάδας, καθώς υπερκαλύπτουν τα όρια θερμομόνωσης που θέτει ο Κ.ΕΝ.Α.Κ. (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων)

Alumil SMARTIA S67 PHOS
To SMARTIA S67 PHOS είναι η ιδανική επιλογή για μοντέρνα minimal παράθυρα και μπαλκονόπορτες υψηλής αισθητικής, που επιτρέπουν τη μέγιστη είσοδο φυσικού φωτισμού στο χώρο σας χάρη στα λεπτά προφίλ αλουμινίου. Προσφέρει εξαιρετική θερμομόνωση και εγγυάται θερμική άνεση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα σημαντική εξοικονόμηση χρημάταων για τη θέρμανση και τη ψύξη της κατοικίας σας.
Uw=1,38W/m2K

ALUMIL SMARTIA S67
To SMARTIA S67 είναι το νέο σύστημα της ALUMIL για παράθυρα και μπαλκονόπορτες με πολύ υψηλές επιδόσεις θερμομόνωσης και εξαιρετικό design. Αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για στιβαρά κουφώματα με μοντέρνο σχεδιασμό και υψηλή ασφάλεια. Προσφέρει μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.
Uw=1,45W/m2K

ALUMIL SMARTIA M9660
To σύστημα SMARTIA Μ9660 αποτελεί ένα σύστημα για παράθυρα, μπαλκονόπορτες και πόρτες εισόδου με υψηλή θεμρομόνωση και μοντέρνο design. Μπορεί να καλύψει κάθε αισθητική απαίτηση και χαρακτηρίζεται για την πληθώρα των λύσεων που προσφέρει. Επιτρέπι τη δημιουργία κουφωμάτων υψηλών προδιαγραφών.
Uw=1,56W/m2K

ALUMIL SMARTIA M20650
To σύστημα SMARTIA Μ20650 είναι ένα ανοιγόμενο σύστημα για παράθυρα και μπαλκονόπορτες, το οποίο προσφέρει οικονομικές κατασκευές με minimal αισθητική χάρη στον ειδικό σχεδιασμό κρυφού φύλλου που διαθέτει. Διακρίνεται για την άριστη αναλογία ποιότητας – τιμής που προσφέρει.
Uw=1,66W/m2K
Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για έναν τύπο ανοίγματος 1.50×2.20m (πλάτος x ύψος) με διπλό θερμομονωτικό υαλοπίνακα Uq=1,0W/m2K

ALFA
ENEΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Στα θερμομονωτικά συστήματα της ALFA έρχονται να προστεθούν νέες σειρές που προσφέρουν μοναδικές κατασκευαστικές λύσεις με στόχο πάντα την αναβάθμιση της ενεργειακής κλάσης στις κατοικίες και στους επαγγελματικούς χώρους.

ΑLFA T530: Economy – Ανοιγόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή
Η σειρά T530 είναι ένα πλήρες ανοιγόμενο και οικονομικό σύστημα αλουμινίου με το οποίο κατασκευάζονται ανοιγόμενα κουφώματα όλων των τύπων. Ιδανικό για εφαρμογή σε ιδιωτικές κατοικίες και ανακαινίσεις, όσο και για ξενοδοχειακές μονάδες καθώς οι ίσιες ή καμπύλες γραμμές του και οι ομοιόμορφοι αρμοί του μεταξύ φύλλων και κασών δίνουν στα κουφώματα όμορφες γραμμές και έντονη ταυτότητα, επιτυγχάνοντας έναν ιδανικό συνδυασμό χαμηλού βάρους και υψηλής θερμομόνωσης παράλληλα. Σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με βάση την CAMERA EUROPEA καθώς επίσης και με Περιμετρικό μηχανισμό, ώστε να εφοδιάζεται και να λειτουργεί με εξαρτήματα και ποιοτικούς μηχανισμούς όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών βιομηχανιών.
Η σειρά διαθέτει μεγάλη γκάμα φύλλων και κασών σε minimal ίσιες και καμπύλες γραμμές. Μπορεί να κατασκευασθούν κουφώματα μονόφυλλα, δίφυλλα ή πολύφυλλα, ανοιγόμενα και ανακλινόμενα. Η σειρά παρέχει μέγιστη προστασία από ανεμοπίεση, βροχόπτωση και μακρόχρονη χρήση. Έχει την δυνατότητα να φέρει διπλά κρύσταλλα πάχους από 15,5mm έως και 42,5mm.

ΑLFA T730 PANORAMA
To νέο σύστημα ALFA T730 PANORAMA αποτελεί την έκδοση με τυπολογία κρυφού φύλλου. Η κάσα είναι ειδικά σχεδιασμένη για να καλύπτει εξολοκλήρου την εξωτερική επιφάνεια του φύλλου, ώστε να μην υπάρχουν εμφανείς αρμοί εξωτερικά του κουφώματος. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι χρησιμοποιείται μια διαδικασία για την έκχυση πολυουρεθάνης εσωτερικά του θαλάμου των πολυαμιδίων αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα τη θερμική απόδοση του κουφώματος, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση της ενεργειακής κλάσης του. Η συγκεκριμένη τυπολογία κρυφού φύλλου αποτελεί μια ιδανική επιλογή για αρχιτεκτονικές απαιτήσεις της σύγχρονης αισθητικής του καιρού μας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κάμερα Περιμετρικού
Πλάτος Κάσας: 73.4mm
Πλάτος Φύλλου: 70mm
Ύψος εμφανούς εξωτερικής πλευράς: 75.5mm
Πολυαμίδιο φύλλου: 31.8mm
Πάχος υάλωσης: 30mm
Είδος θερμομόνωσης: Πολυαμίδιο (31.8-32)mm
Συνθέσεις: Μονόφυλλο, Δίφυλλο, Σταθερό

ΑLFA T680: Ανοιγόμενο σύστημα με θερμοδιακοπή
Η σειρά T680 είναι το ιδανικό ανοιγόμενο σύστημα αλουμινίου, με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε λειτουργικότητα, επιδόσεις και πιστοποιήσεις. Οι minimalίσιες αλλά και καμπύλες γραμμές του και οι ομοιόμορφοι αρμοί του μεταξύ φύλλων και κασών δίνουν  στα κουφώματα όμορφες γραμμές με έντονη ταυτότητα, απόλυτα σύμφωνες με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις. Σχεδιάστηκε για να λειτουργεί με βάση την Camera Europea  καθώς επίσης και με περιμετρικό μηχανισμό, ώστε να εφοδιάζεται και να λειτουργεί με εξαρτήματα και ποιοτικούς μηχανισμούς όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών βιομηχανιών. Η Τ680 προσφέρει πολλαπλές επιλογές σε φύλλα και κασώματα. Μπορεί να κατασκευασθούν κουφώματα με καΐτια ασφαλείας, βιτρίνες, πόρτες πανικού, ειδικά κουφώματα για σχολεία και προκατασκευασμένα μεταλλικά κτήρια. Η σειρά παρέχει μέγιστη προστασία από ανεμοπίεση, βροχόπτωση και μακρόχρονη χρήση. Έχει τη δυνατότητα να φέρει διπλά κρύσταλλα πάχους 26mm έως και 53mm.