DOMUS: Πακέτο ασφαλείας!

Η DOMUS αλλάζει τα δεδεμένα στην ασφάλεια φέρνοντας στην αγορά πρωτοποριακά προϊόντα ιδιαίτερα ανθεκτικά που εξασφαλίζουν απόλυτη προστασία.

Κλειδαριά γραναζωτή 5 Σημείων ΤOPGEAR για όλες τις σειρές αλουμινίου camera europea
Η κλειδαριά TOPGEAR μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε ανοιγόμενο προφίλ αλουμινίου camera europea. Αποτελείται από την κεντρική κλειδαριά και έναν συνδυασμό από “ρόλλερ” και μανιτάρια για ρύθμιση και ασφάλεια της πόρτας. Έχει φινίρισμα χρωμίου. 
Η δύναμη στα σημεία κλειδώματος μεγιστοποιείται μέσω του συστήματος χαλύβδινων γραναζιών και οδοντωτών κανόνων. Κλειδώνει με δύο πλήρεις περιστροφές στον κύλινδρο. Στην κεντρική κλειδαριά η άνω γλώσσα είναι ρυθμιζόμενη και μετατρέπεται εύκολα από δεξιά σε αριστερή. Η κάτω γλώσσα είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις και σε όγκο από αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς (έξω 21,4 χιλ). Τοποθετείται και ρυθμίζεται εύκολα λόγω του μικρού πάχους μόλις 16mm και βάθους της κλειδαριάς. Η ομαλή λειτουργία κατά το κλείδωμα καθιστά την κίνηση της κλειδαριάς αθόρυβη. Προσφέρει αυξημένη ηχομόνωση, θερμομόνωση και “βεντουζάρισμα” της πόρτας. 
Μετά από εργαστηριακές δοκιμές έχουν επιλεχθεί τα πλέον κατάλληλα υλικά για όλα τα κρίσιμα εξαρτήματα και είναι ελεγμένη σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα σε 200.000 κύκλους λειτουργίας και αντοχής σε φορτία. Διαθέτει πρόσωπο κατάλληλων διαστάσεων (πλάτος 24χιλ) μελετημένο για προφίλ Camera Europea.
Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νέες κατασκευές ή για αντικατάσταση σε ήδη τοποθετημένο κούφωμα. Το ύψος της κλειδαριάς είναι 2,25m (με δυνατότητα προσαρμογής).
Την ασφάλεια κλειδώματος της TOPGEAR 5 Σημείων συμπληρώνουν τα χυτά αντικρίσματα που τοποθετούνται εύκολα χωρίς ανοίγματα στο προφίλ.

Κλειδαριά γραναζωτή 5 Σημείων ΤOPGEAR EURO 16 (περιμετρικού)
Η κλειδαριά TOPGEAR 5 EURO16 είναι μελετημένη για κάθε ανοιγόμενο στενό προφίλ αλουμινίου Euro groove 16 (περιμετρικού 16χιλ). Αποτελείται από την κεντρική κλειδαριά και 4 ράουλα - μανιτάρια για την καλύτερη ρύθμιση μέσα - έξω με τη βοήθεια του έκκεντρου (σωστό “βεντουζάρισμα” της πόρτας) και προσφέρει μέγιστη ασφάλεια στην παραβίαση της πόρτας από λοστό. Έχει φινίρισμα χρωμίου. 
Η δύναμη στα σημεία κλειδώματος μεγιστοποιείται μέσω του συστήματος χαλύβδινων γραναζιών και οδοντωτών κανόνων. Κλειδώνει με δύο πλήρεις περιστροφές στον κύλινδρο. Στην κεντρική κλειδαριά η άνω γλώσσα είναι ρυθμιζόμενη και μετατρέπεται εύκολα από δεξιά σε αριστερή. Η κάτω γλώσσα είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις και σε όγκο από αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς (έξω 21,4 χιλ). Η ομαλή λειτουργία κατά το κλείδωμα καθιστά την κίνηση της κλειδαριάς αθόρυβη. Προσφέρει αυξημένη ηχομόνωση, θερμομόνωση και “βεντουζάρισμα” της πόρτας.
Μετά από εργαστηριακές δοκιμές έχουν επιλεχθεί τα πλέον κατάλληλα υλικά για όλα τα κρίσιμα εξαρτήματα και είναι ελεγμένη σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα σε 200.000 κύκλους λειτουργίας και αντοχής σε φορτία. Διαθέτει πρόσωπο κατάλληλων διαστάσεων (πλάτος 16χιλ) μελετημένο για τα προφίλ περιμετρικού EURO 16. 
Το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για νέες κατασκευές ή για αντικατάσταση σε ήδη τοποθετημένο κούφωμα με κέντρα κλειδαριάς 85χιλ. Το ύψος της κλειδαριάς είναι 2,25m (με δυνατότητα προσαρμογής). 
Την ασφάλεια κλειδώματος της TOPGEAR 5 – EURO 16 συμπληρώνουν τα χυτά αντικρίσματα που «κουμπώνουν» στο λούκι και τοποθετούνται εύκολα χωρίς ανοίγματα στο προφίλ.

Γλωσσού 
Η Γλωσσού κυκλοφόρησε από τη Domus το 1984 και γρήγορα απέκτησε φανατικό κοινό. Την προτίμησε ο κατασκευαστής γιατί ήταν η πρώτη κλειδαριά που ‘’έβγαλε” πραγματικά μεγάλη “γλώσσα’’ 17 χιλιοστών με μία μόνο περιστροφή του κλειδιού. Την εκτίμησε ο καταναλωτής γιατί του έδωσε μεγαλύτερη ασφάλεια. Σταδιακά, η γλωσσού καταξιώθηκε από κατασκευαστές και καταναλωτές σαν ένα προϊόν με τέλεια λειτουργία και απαράμιλλη αντοχή στο χρόνο.  
Οι προσπάθειες του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της Domus για περαιτέρω εξέλιξη της κλειδαριάς προς διευκόλυνση του κατασκευαστή, οδήγησαν το 2004 στη νέα Γλωσσού με ρυθμιζόμενη άνω γλώσσα. Με τη ρύθμιση στην άνω γλώσσα καλύπτεται το κενό μεταξύ φύλλου – κάσας και γίνεται εύκολα η μετατροπή σε αριστερή – δεξιά με τοποθετημένη την κλειδαριά. Σε συνδυασμό με το ρυθμιζόμενο αντίκρισμα της Domus για την εφαρμογή το φύλλου στην κάσα χωρίς μπόσικα, η Γλωσσού καλύπτει ακόμα περισσότερο τον κατασκευαστή.
Η κλειδαριά Γλωσσού ΕURO 16 (περιμετρικού) με κέντρα 35χιλ. είναι μελετημένη για κάθε ανοιγόμενο στενό προφίλ αλουμινίου Euro groove 16 (16χιλ).                                                      
Στην οικογένεια Γλωσσού ανήκει και η ΙΝΟΧ Γλωσσού, που προτείνεται από τη Domus με INOX αντίκρισμα για περιοχές με υψηλή υγρασία ή περιβαλλοντικούς ρύπους. Επιπλέον, για ασφάλεια βαρέως τύπου προτείνεται η Μαχαιρωτή Γλωσσού (απλή & inox) με ρυθμιζόμενη άνω γλώσσα και κάτω γλώσσα που βγαίνει 25 χιλιοστά.       Υπάρχουν πλέον διαφορετικές κλειδαριές Γλωσσού για όλες τις ανάγκες. Όμως όλες εγγυώνται ασύγκριτη λειτουργία, άφταστη αντοχή και ασφάλεια. 

Ροζέτα Ασφαλείας
Η Ροζέτα ασφαλείας είναι προϊόν υψηλότατης ποιότητας που αποτρέπει τη διάρρηξη μέσω καταστροφής του κυλίνδρου. Συγκεκριμένα, προστατεύει τον κύλινδρο από διάτρηση, πριόνισμα, βίαιη σφυρηλάτηση και καταστροφή διά περιστροφής. Ο μοντέρνος σχεδιασμός της ροζέτας ασφαλείας συμβάλλει και στην αισθητική αναβάθμιση του κουφώματος. Η τοποθέτησή της είναι απλούστατη, ενώ η αποσυναρμολόγηση είναι δυνατή μόνο από την εσωτερική πλευρά. Η εξωτερική ροζέτα είναι αδιάτρητη και κατασκευάζεται από χάλυβα υψηλών προδιαγραφών με σκληρότητα 58-63 HRC, ενώ επίσης δεν σκουριάζει (ενισχυμένη επιμετάλλωση). Η εσωτερική διακοσμητική ροζέτα κατασκευάζεται από INOX υλικό (AISI 304). 
Η ροζέτα 20033Ν συνεργάζεται ιδανικά με τις κλειδαριές DOMUS. Για την τοποθέτησή της, ο κύλινδρος πρέπει να προεξέχει της πόρτας 6-14χιλιοστά.  

Κύλινδρος Ασφάλειας ALFA
Οι Νέοι κύλινδροι Υπέρ Ασφαλείας ALFA με προστατευτικές μπάρες είναι κατάλληλοι για όλες τις χωνευτές κλειδαριές αλουμινίου, σιδήρου, PVC και ξύλου. Το φινίρισμά τους είναι ειδικά επεξεργασμένο σε ορείχαλκο ή satin nickel. Βγαίνουν σε 5 διαστάσεις 65, 75, 83, 90 και 100χιλ. και διαθέτουν πλούσια τεχνικά πλεονεκτήματα
• Με προστατευτικές μπάρες που αποτρέπουν το σπάσιμο
• Με 2 σειρές βούλες και διπλά πειράκια για πρόσθετη ασφάλεια  για τη διάρρηξη με εργαλεία κλοπής
• Με ειδικά ενισχυμένα πειράκια και λαμάκια που αποτρέπουν τη διάτρηση σε όλα τα σημεία
• Με τον κύλινδρο ALFA υπάρχει η δυνατότητα για εργασία ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ από τη μία ή και τις δύο πλευρές
• Επιλογή και σε ΚΝΟΒ (κύλινδροι με πόμολο)

Πόμολα EURO για ανοιγόμενες πόρτες 
Η DOMUS διαθέτει ένα νέο, καινοτόμο, πρωτοποριακό και με εγγυημένη ποιότητα ελληνικό προϊόν που ενσωματώνει τεχνολογίες και τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία το καθιστούν κορυφαίο στην κατηγορία του.

Το νέο πόμολο EURO διαθέτει:
• σύγχρονο ευρωπαϊκό σχεδιασμό
• αντιμικροβιακή βαφή που αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων έως 99,9%
• εργονομική χειρολαβή 
• στιβαρή συγκράτηση με βίδες άλεν
• ενιαίο σύστημα χειρολαβής – μηχανισμού
• πρόσθετη προστασία ελατηρίου
• εξολοκλήρου μεταλλικό
• Μεγάλη ποικιλία χρωμάτων

! Είναι ελεγμένο με το πρότυπο EN1906 σε 200.000 κύκλους λειτουργίας και Κλάση 3 και εμφανίζει αντοχή σε «τράβηγμα» 2000Ν (200 κιλά) Κλάσης 4. ! Η Κλάση 4 απαιτεί μίνιμουμ αντοχή στα 100 κιλά. Το EURO εμφανίζει διπλάσια αντοχή από το μίνιμουμ της Κλάσης 4.

 domus-mprosta-93


   

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ